L som i livet, leva, leka och lära

Fried Rice – Snabbt, Enkelt & Gott

Underbar vardagsrätt från Linas Matkasse. Enkel, snabb och god.
Kommer bli en återkommande rätt. Är allergisk mot skaldjur så innan jag hällde på räkorna tog jag bort min portion. Perfekt!

20140429-184006.jpg
RECEPT
Ingredienser
Ägg
Gröna Ärter
Räkor
Ris
Röd Paprika
Rödlök
Salladslök
Kinesisk Soja
Kycklingbuljong
Olja, Smör
Paprikapulver, Salt, Svartpeppar

Hur göra
Koka 3 1/2 dl ris enligt anvisning på förpackningen. Tillsätt 1 tärning kycklingbuljong istället för salt.
Strimla 1 röd paprika. Skär 1 rödlök i tunna klyftor. Strimla 1 knippe salladslök tunt.
Knäck 4 ägg i en skål och vispa lätt. Krydda med 1 krm salt och 1 krm svartpeppar. Hetta upp lite smör i en wok- eller stekpanna och häll i äggen. Rör tills allt stelnat till en krämig äggröra. Lägg upp på ett fat. Torka ur pannan.
Hetta upp lite olja i pannan och stek löken under omrörning på stark värme. Lägg upp på ett fat.
Hetta upp lite ny olja i pannan och lägg ner det nykokta riset. Tillsätt 250 g gröna ärter (frysta) och ca 400 g räkor, spara några till garnering.
Krydda risblandningen med 1/2 tsk salt, 2 krm paprikapulver och 1 krm svartpeppar. Stek under omrörning 3-4 min, eller tills allt är varmt.
Lägg upp stekt ris, äggröra och lökfräs på ett fat. Garnera med några räkor. Servera med kinesisk soja och paprika.
källa Linas Barnkasse

Viktväktarpoints (ca) utan räkor: 10

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.