L som i livet, leva, leka och lära

Two step forward…

Går sakta framåt med knät. Kanske är det så att min influensa faktiskt var bra för knät. Vila i fem dagar verkar inte påverkat rörligheten (böj) däremot är sträckningen fortfarande inte bra, ligger på 14-15. Det är just sträckningen som gör att jag får ont både runt knät, i knät och gör mig trött & instabil (i benet).
Pratade med Dr Saving i veckan och ska nu köra två veckors kur med voltaren (+Alvedon) för kanske är det en inflammation som stör sträckningen. Hoppas verkligen det för var så nöjd med 110 i böj.

Annars så är det motionscykel varje dag, på gymet 3-4 ggr/v, sjukgymnasten 2 ggr/v och sen lite simning o knäträning hemma.
Som sagt går åt rätt håll och om 3 v är det full tid på jobbet. Kommer kännas skönt i plånboken men får inte hindra min träning. Så mer planering planering för att få ihop det.

20140425-090203.jpg
(Bild från Arena Rehab, mitt andra hem sen 1 år tillbaka)
#AlltidLiteTill

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Maria

    Ja d e underligt allt det här… Pratade med min läkare för ett par dar sen om att jag gärna ville göra en mobilisering igen o knäcka upp hela vägen. Men han trodde inte det var lönt!!!? Men idag var jag hos en osteopat ( som var jättebra tyckte jag o kolla genom hela kroppen med felbelastningar som blivit iom att man haltar o inte går som man ska. Rekommenderar jag att gå till:)! Han tyckte däremot att jag skulle stå på mig o trodde det skulle hjälpa med en mobilisering igen!! Så han gav mej lite hopp, vilket man behöver!! Så hoppas verkligen att få göra detta, kan väl inte skada o testa;)!!
    Han sa också att jag fortfarande hade en inflammation i knät vilket också hämmar rörlighetn.. Läste att du skulle äta tabletter mot det också, vad har du fått utskrivet? Tänkte jag skulle ringa o få något utskrivet också…

    Skönt att du lagt undan kryckan nu:)!! Heja på!!!

    1. Chichi

      Jag har fått voltaren då det kan vara en inflammation som hämmar. Äter 3ggr/dag och så göra i 2 v, och känns bra. Sträckning gått från 14 till 10.

      Det där med knäckning verkar komplicerat, men som jag förstår är det något man försöker undvika då man faktiskt ”skadar” knä eller vävnad men tycker det är invecklat. Jag har ju bara ca 20-25 grader som skiljer i böjning så hoppas slippa ny mobilisering men är mer orolig för sträckningen o att jag blir så snabbt stel när jag suttit ett tag på en stol.

      Kämpa på och stå på dig

  2. Maria

    Hej!! ”Kul”/ intressant att läsa lite mer hur det går för dej med knät!! Hoppas d går mer framåt nu!!!
    Har lite funderingar igen;)! Visst var det så att dom knäckte upp till 130 grader på dig? Varför just dessa grader? På mig knäckte han ju 120 grader, o har funderat på varför,,, (nu är jag uppe i 105-115) kommer nämligen upp till 155 på andra benet, så jag vill ju knäckas upp fullt så att det blir lättare med att träna upp rörligheten!!
    Så vet du om man kan komma upp i mer grader än till det dom knäckt upp till?? Vet vad du når upp till med ditt andra knä?
    Jag ska få prata med min läkare snart o då ska jag fråga om just detta o även att jag vill mobilisera en gång till hela vägen, om det går!!!? Hoppas!!!
    Så otålig ovill ju bara veta vad det är som sätter stopp o om det kommer bli bättre, så jobbigt med denna ovisshet!!!

    Ha d gott!

    Mvh Maria

    1. Chichi

      Hej.
      Konstigt det där med graderna, måste jag fråga min sjukgymnast och mäta det friska knät. Varit så långt i från så jag har inte ens brytt mig att kolla, men nu vore det ju intressant att veta.
      Ja dom knäckte till 130 (från ca90 innan mobiliseringen) . Jag vet inte om dom försöker knäcka så lite som möjligt eller om olika läkare har olika ”tekniker”, intressant fråga.

      Jag pratade med min läkare i förra veckan och insåg att en mobilisering är en stor åtgärd och smärtan kan sitta i 2-6 månader innan helt smärtfri så kanske beror det på smärtgränsen innan oxå hur mycket man kan knäcka knät, samt vad det är som gör att det låser sig?!?!?

      Jag öka sakta i grader – är nu i 110-115 men har problem med sträckning. Hoppas dock att kuren med voltaren ska hjälpa med detta. Och känns bättre redan efter några dagar.

      Hör av dig om du får något intelligent svar från din läkare så skall jag kolla med min sjukgymnast.

      Må gott och kämpa på // kram , Chichi

      1. Chichi

        Pratade med min sjukgymnast idag angående grader och varför det är olika. Och mycket är det olika förutsättningarna man har genetiskt, kroppsligt, skadan och läkande förutsättning. Så ingen rehab är den andra lik.

        Jag har 135 i böjning på friska knät och ligger idag på 110 så 150 lär jag aldrig komma upp till. Du är rörligare än mig från start.

        Varför man har olika mobiliseringar både i grader och liggetid i vaggan beror oxå på dina genetiska förutsättningar. Jag har en kropp som bildar ärr snabbare eÄn vinden därav att jag fick ligga 3 dygn.

        Hoppas du får svar på dina frågor från din läkare o att rehaben går bra.

        Trevlig Valborg