Har förberett den Gudomliga Tiramisun till påsk, ska stå och dra över natten i kylen.
För barnen använder jag äggvitorna som blev över när jag gjorde Tiramisu till Choklad Maränger.
RECEPT
Ingredienser:
3 – 4 äggvitor, ca 1 dl
2 krm vinäger eller 1 krm ättika (hade äppelcidervinäger vinäger hemma)
2 dl strösocker
3-4 msk chokladsås
Tillagning:
Sätt ugnen på 125 grader.
Vispa äggvitorna för hand eller långsamt först med elvisp i ca 1 minut.
Tillsätt vinäger och vispa ytterligare någon minut.
Tillsätt sedan sockret lite i taget och vispa lite kraftigare i några minuter tills äggvitorna blivit ett fast och blankt skum. Sluta då vispa.
Tillsätt ev chokladsås och rör om 2-3 varv.
Spritsa eller klicka ut stora maränger, storlek efter tycke & smak, på bakplåtspapper.
Sätt in marängerna i ugnen och grädda 1 timme tills marängerna släpper från pappret.
Låt marängerna svalna på galler.
RECEPT Chokladsås
1 dl kakao
1 dl socker
1 dl vatten
Vispa ihop kakao med socker o halva mängden vatten. Sedan till sätt resten av vattnet, koka upp under omrörning. Låt sedan små koka ca 10 min rör emellanåt under tiden, låt svalna.
Senaste kommentarer