L som i livet, leva, leka och lära

Boktips

Vår 6-åring är ganska kräsen när det gäller kvällslektyr. Bamse tidningar eller böcker med bilder ska det vara, Kråke gick bra ett tag oxå. Böcker som Lasse Maja eller Cirkusdeckarna är inte godkända, ”inga bilder bara grå tråkiga alldeles för få teckningar”. Så letade på bokrean för att hitta något bra att läsa när vi ska sova men både Hedenhös och andra populära 6-års böcker dissades.

Då hittade vi en av mina favorit författare, Camilla Läckberg, som nu även skriver barnböcker.

20140311-092855.jpg
Super-Charlie av Camilla Läckberg med illustrationer av Millis Sarri.

Läste första boken igår kväll och var en hit. Sonen älskar Super-Charlie och längtar till i kväll när vi ska läsa nästa bok ”Super-Charlie och Gosedjurstjuven”.
Vet inte hur många böcker om superbebisen Camilla har skrivit men misstänker att vi kommer köpa allihopa.

Kan varmt rekommendera, härliga illustrationen (ritat som Sonen säger), lång och bra text. Kul och spännande, att hon sedan skämtar om bebis språk, bus, hemlisar och super krafterna gillade Sonen rejält.

Utan att berätta hur första boken slutade så skrattade vi gott till Super-Charlie innan vi somnade.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. mammalinda

    Vi läser väldigt mycket hos oss, men just dessa har jag hoppat över. Trodde att de inte var så bra, men jag kanske ska ge dem en chans då 🙂

    1. Chichi

      Jag trodde som du att dom inte verkade bra men ändrat mig. Nu väntar Sonen på att gå och lägga sig så vi kan läsa nästa 😉
      Har Du något bra boktips?