L som i livet, leva, leka och lära

Min Tigerkaka

Idag stod det bla bakning på ”saker-att-göra-på-sportlovet-listan”.

Tigerkaka blev det efter en snabb genomläsning av kokböckerna. Gamla hederliga Tigerkakan.

IMG_1504[1]

RECEPT TIGERKAKA

  • 50 gram smör eller margarin
  • 1 1/4 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 3 dl mjöl
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 msk kakao
  • 1 msk vatten

Vi brukar använda oss av avlånga formen. Smörj och bröda den, sätt på ugnen på 175 grader.

Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt fett, mjölk, vaniljsockret och till sist vetemjölet blandat med bakpulvret. Vispa ordentligt.
Häll 2/3 av smeten i formen sedan tillsätt kakao och vatten i resten av smeten. Blanda igenom sista gången och ringla över den mörka smeten på den ljusa.
Ibland brukar jag lyxa till det med att peta ner lite chokladbitar i smeten, men detta var idag inte tillåtet av Sonen.

Grädda kakan i nedre delan av ugnen i 35-40 minuter. Låt den svalna i formen sen stjälp sedan upp den och njut.

Favorit hos sonen – ”min Tigerkaka” som han kallar den.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.