L som i livet, leva, leka och lära

Frökex/knäcke (glutenfria & nyttiga)

20140118-213934.jpg

Såg ett recept på Bloggen Matstugan och tyckte det verkade smaskigt. Perfekt till eftermiddagskaffet eller på utflykt kanske?

Recept (till en stor plåt)
1 dl hampafrön
2 dl linfrön *
3 dl pumpakärnor
1 tsk salt
4 dl vatten

*) Jag hade redan, sedan tidigare, blandat linfrön och chiafrön i en burk så blev 2 dl av den blandningen.

Gör så här:
Blanda frön och i en bunke. Häll över vattnet så att det precis täcker fröblandningen.

20140118-201125.jpg
Låt stå och svälla till i ca 1 timma i rumstemperatur.

Sätt ugnen på 100 C, gärna varmluft.

Häll ut smeten på ugnsplåt med bakplåtspapper och bred ut. In i ugnen med plåten i ca 3 timmar tills kexen torkat helt.

20140118-201231.jpg
Bara att bryta i valfri storlek och knapra i sig.

Blev en låda med glutenfria frökex. Kanske skulle jag, innan gräddning, till vin eller middag strö lite flingsalt på kexen för extra sälta men goda och nyttiga.

Jätte nyttiga!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.