L som i livet, leva, leka och lära

IT ingenjör för att installera TV?

Framtidens jäkla teknik – behöver en fil.kand i digitalaprodukter för att få en tv och uppkoppling att funka. Ska det verkligen vara så? Jag är ganska teknisk med i matchen så att säga men även med en ängels tålamod börjar jag nu få spader!

En ny inköpt smart tv från Philips och Tele2 i jacket – ingen bra kombo har vi lärt oss den hårda vägen!

47PFL4007T_12-IMS-global

 

Det första vi lärde oss den ”hårda vägen” är att alla Smart tv-apparater inte är så smarta!
Alla är tex inte gjorda för att få se Netflix (ladda ner appen), utan det måste man kolla av innan.
Vi löste problemet med att fixa en Apple TV, och när man har iPhone eller iPad kan man ju lätt koppla upp allt via den. Jag älskar apple och vår apple TV…

apple

Sen var det problem att vi inte fick in signaler till att söka kanaler. Tele2 skyllde på först boxen, sen kablarna, sen TVn, men vi fick ändå ut en tekniker som mätte i väggen, och signaler var bra så det var TV, enligt honom.

Då tog vi kontakt med Philips som det första dom gjorde ställde frågan om vilken operatör vi har, och då fick vi veta att Tele2 och Philips inte ”lirrar” med varandra. Philips har jätte mycket problem och dom kan inte garantera att det fungerar att ta upp signaler från Tele2 men vi skulle ändå försöka att uppdatera software och göra om installationer. Tyvärr fungerade inte!

Så då ringde jag Tele2 igen (samtal nr 10), och dom hade aldrig hört talas om problemet, yes sure…

Stämde av med en kompis som jobbar i en elektronikkedja och japp när det kommer till Tele2 kan dom inte garantera att några apparater fungerar. Känns ju tryggt att ha som leverantör, not!

Ja då bestämde vi oss att försöka med Boxer och eftersom min kompis (det är henne jag hjälper) precis har skillt sig så fick hon en boxer dosa och ett tvillingkort av fd mannen, och vi skulle försöka se på TV nu.

Problem igen!
Du kan inte gå via antennen där finns ju Tele2, så där kommer vi inte i kontakt med Boxer. Så då måste köpa en bordsantenn…

boxer

Helt jäkla otroligt om jag får säga så, kan tillägga att förutom TV har vi haft problem med bredbandet. Så varit IT support sedan julas, never ending story…
Lider med henne.

  • Hon flyttar in i ett hus som i samfällighetsavgiften erbjuder Tele2 utan extra kostnad, men det fungerar inte.
  • Hon köper en smart tv för att få tillgång till bla netflix och andra bra appar, och det visar sig att TVn inte är så smart. (i så fall måste man köpa till en dosa för 5-600 kr)

Som sagt jag är lite kunnig eller främst intresserad av allt detta, samt har en ängels tålamod (enligt min mor) men hur fixar äldre som inte är födda i data generationen eller någon som inte är ett dugg intresserad av teknik, eller ängna många timmar att försöka få det att funka eller förstå hur det funkar?

Detta är nog bara början av IT-åldern eller vad man skall kalla det. När allt skall kopplas ihop i ett hemma nätverk, fler enheter som skall prata, musik och film skall laddas upp i boxar så ännu fler sladdar eller enheter som skall lirra med varandra.
Sonen säger att han vill bli djurvårdare men tror nog att något inom teknik är framtidsyrket. Vem skall annars hjälpa oss med all nymodigheter när vi sitter på hemmet och skall se på våra ”gammel program”

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.