L som i livet, leva, leka och lära

Beröm hos sjukgymnasten idag!

Allt slit, alla tårar under  jul/nyårshelgen har gett resultat! Fick beröm av sjukgymnasten idag

stars

 

Innan jul så hade jag 62-63 grader med stor anstränging och tanda gnissel hos henne, och sträckt låg det på ca 15 grader.

Hon gav mig ett mål på 70 grader, men trodde nog inte att det skulle gå.

Jag har verkligen jobbat under julen trots julmys och stök, knäpressen på Medley i Tyresö har hjälpt mig massor. Maskinen har både justerbart läge i sitsen  och sedan ”ränder” på fotplatsen (vet inte exakt vad det hetter). Första dagen jag var där låg jag på 6 i sitsen, och bara efter 3 gånger hade jag gått till 5, sen pushar ränderna på fotstödet jätte mycket. Blir som en sporre att flytta tåna lite närmare knät, lite närmare och lite till….

Och gett resultat!’

Böjning 73 och med lite tårar 74-75!!!!
Sträckningen 10 grader, och med lite tryck 12!!!

Även om det säkert blir mobilsering under narkos i januari så är det så härligt att veta att jag lyckades att pressa, trots smärta och tårar så känns det stort att jag klarat något själv.

Testade även crosstrainen på gymet, jag och min sjukgymnast (+2 till sjukgymnaster) försökte se hur många grader man måste ha för en crosstrainer. Nu vet vi!
För att cykla måste du ligga på ca 110 grader, och för crossen då?

Jo med mina 72 så lyckades jag (med lite smärta) trampa bakåt på crossen, framåt var det lite knyckigare då jag inte har böjningen. Men det funkar, DET FUNKAR!!!

I morgon skall jag gå upp på våran Cross hemma och testa, inte säkert att jag har samma inställningar som den på rehaben.

Precis som Frida Wallberg ”Alltid lite till”….

frida wallberg

 

Fotot kommer från Fridas instagram, och längtar efter den rosa ”Alltid Lite Till” mössan. Hon har varit med om värre skada men hon är en inspiration, så om du inte följer henne på facebook eller instagram kan jag rekommendera det.

”Alltid lite till”

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.