500 gr Blandfärs (eller köttfärs)
3,5 msk ströbröd
1 dl mat grädde
1 msk flytande kalvfond
1 gul lök
1 ägg
Salt, peppar (ca 1tsk vardera)
0,5-1 tsk mald kryddpeppar
Smör/margarin att steka i
1. Blanda ströbröd, kalvfond och matgrädden låt stå några minuter.
2. Hacka/riv löken.
3. Blanda färs med ägg, salt, peppar, kryddpeppar med ”röran” (1) som stått en stund.
4. Blöt händerna och forma köttbullarna. Blöta händer gör det lättare att rulla.
5. Lägg rullade köttbullarna på en skärbräda el bakplåtspapper.
6. Stekt köttisarna så dom får färg sen sänk värmen på pannan. Skaka så köttisarna blir genom stekta
Antal beror storleken du rullar dom i …
Senaste kommentarer