L som i livet, leva, leka och lära

Jule köttbullarna

20131223-152540.jpg
500 gr Blandfärs (eller köttfärs)
3,5 msk ströbröd
1 dl mat grädde
1 msk flytande kalvfond
1 gul lök
1 ägg
Salt, peppar (ca 1tsk vardera)
0,5-1 tsk mald kryddpeppar
Smör/margarin att steka i

1. Blanda ströbröd, kalvfond och matgrädden låt stå några minuter.

2. Hacka/riv löken.

3. Blanda färs med ägg, salt, peppar, kryddpeppar med ”röran” (1) som stått en stund.

4. Blöt händerna och forma köttbullarna. Blöta händer gör det lättare att rulla.

5. Lägg rullade köttbullarna på en skärbräda el bakplåtspapper.

6. Stekt köttisarna så dom får färg sen sänk värmen på pannan. Skaka så köttisarna blir genom stekta

Antal beror storleken du rullar dom i …

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.