L som i livet, leva, leka och lära

God Thai Kyckling rätt med Kokosmjölk

Känner mig så stolt – som en riktig husmor (till och med iphone fotot av middagen blev lyckat)

I kväll blev den en otroligt enkel, snabb och jätte god kyckling med kokosmjölk och röd curry.

Kyckling med kokosmjölk och röd curry

Inte ofta jag på vardagar lagar mat efter recept utan det blir samma gamla vanliga mat vilket jag tröttnat på.
Så sedan en tid tillbaka har jag börjat prenumerar på kokaihop.se´s nyhetsbrev ”dagens populäraste recept”.
Varje dag får man roliga nya idéer på allt från jätte lätta till svårare rättare, allt från middag till goda fruktkakor. Matinspirationen har kommit tillbaka, har tom gått så långt att vi from nästa vecka kommer börja prenumerar på Linas Barnkasse (laktosfri) bara för att hitta nya maträtter att äta, vardagen blir så mycket roligare då.

Här kommer receptet:

      • 500 gram kycklingfiler, skurna i bitar (på ett ungefär)
      • 1 påse (eller ca 500 gram ) wokgrönsaker (jag hade ICA´s Wokmix i frysen)
      • 2 st pressade vitlöksklyftor
      • 1 burk kokosmjölk
      • 2 tsk currypasta, röd eller grön
      • 1 tsk salt (hade saltat och pepprat kycklingen sedan tidigare…)
      • 1 st buljongtäring (jag tog kött men orginal receptet säger  hönsbuljong)
      • 5 cm strimlad purjolök

 GÖR SÅ HÄR

Skär kycklingfilén i mindre bitar eller strimla den. Genomstek dem i olja i stekpanna. Salta, krydda med currypastan och pressa i vitlöken. Rör om. Lägg ner wokgrönsakerna och häll över kokosmjölken. Lägg ner hönsbuljongtärningen. Låt puttra 15-20 min, rör om då och då. Strö över purjolöken och servera med ris och eventuellt cashewnuts.

Hade inga ”nuts” hemma men blev sååå gott ändå!

Serverade med ris.

Stod 6 portioner på orginalreceptet men vet inte om vi var väldigt hungriga men räckte till mig, Maken (som tog lite extra portion) och en matlåda (dock utan ris). Sonen ville inte ha tyvärr så han åt som vanligt lite pasta soppa (en av favoriträtterna – som jag tröttnat rejält på)

För mig gick dagens middag ännu fortare för jag hade kyckling färdigstekt sedan tidigare.
Ett tips när man har storpack Kyckling – stek upp allt naturellt (eller med lite salt o peppar) frys in så går vardagsmaten mycket ”snabbare”

Receptkälla: Kokaihop

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.