L som i livet, leva, leka och lära

Jobba på Distans med uttråkad Son

Jobba på distans är både härligt och jobbigt. Även om man har världens bästa barnvakt Mormor (min Mor) är det inte alltid så lätt. Inte för att min Mor är ”lat” eller ”oaktiv” utan mer för att Lillemannen hela tiden måste påminna mig att han finns i närheten.

”När har du jobbat klart?”
”Kan vi spela Monopol snart?”
”Mamma kolla vilken fin fjäril”
”Mamma, har Pappa verkligen pappa fåtten stor fisk?”
”Mamma, tror du att vi kan åka till Kaatach på fredag?”
”Mamma, har vi verkligen borstat mina tänder?”

Mamma…mamma… mamma….

Förstår att det inte är lätt att förstå att Mamma jobbar när jag sitter i köket på landet, och jag förstår oxå att det är jätte tråkigt med bara Mamma, Mormor och ”Bonus Morfar”. Inga andra barn att leka med och en tråkig ”Morsa” som sitter framför datorn och klinkar på dagarna. Tråikgt när man inte vill annat än spela Monopol, jaga fjärillar, bada eller leka med Moa/Dani/Imra/Sofie/Tilde/Matilda eller någon av dom andra tjejerna.

Sitter och väntar på att min arbetsdag skall ta slut.

Inte hjälper det att jag säger att det är bara tisdag, onsdag, torsdag sen har jag oxå semester. Lilleman vill spela Sänka skepp eller Monopol nu – eller bada…
Just nu är 3 dagar som flera år och jag är ju inte Moa eller Imra eller Kusin Dani. Kanske bara vänja sig att Tjejerna kommer prioritera ner mig på listan framöver.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.