L som i livet, leva, leka och lära

Vansbrosimningen (Tjej simningen) med 2 armar & 1 ben

Målet 2013 var Tjejklassikern men efter ”olyckan” och skadan med knät så har  skidorna (Tjejvasan), cyklingen (Tjejvättern) och löpningen (Tjej Lidingöloppet) blivit avbokat – vilket gjort ont både psykiskt och ja fysiskt med all träning för att försöka bli hel.

Tjej simningen tänkte jag inte missa, om jag så skulle flyta in. Och min underbara Tjejkompis (barndomsvän) som är skadad med diskbrock i nacken sa ”om du simmar, simmar jag” – då är det bara bita ihop!

Mycket sent började vi prova våtdräkt och ta oss premiär dopp – eller som H´s Make skrev på Facebook ”nu har jag varit med på tjejernas trejdje träning; den första, den enda och den sista”.
Japp 2 dagar innan vi skulle hoppa i Älven så testade vi våtdräkten i Hellasgården och simmade över sjön (ca 1000 m)

Och i väg kom vi!

Med sovstopp på landet (Mammas) i Avesta så styrde vi bilen mot Vansbro.
På bilden nedan: Bästa Tjejen med min fästman (kryckan) som var med enda till starten och en av alla dom underbara funktionärerna under Vansbrosimningen.

Vattentempen låg runt 16 grader, även om det var sol och ca 20 grader i luften, så det var inget att snacka om  – Våtdräkt på.

Och i mål kom jag! Glädjetårarna kom när jag haltade mig upp ur vattnet efter genomfört 1000 m bröstsim på 25 minuter utan ett ben (och den andra lite flippande i vattnet). Armarna skakade av ansträgningen (mjölsyran), hela knät/benet värkte men lycklig var jag. Planen var att crawla sträckan men pga mega förkylningen jag haft två veckor innan simningen så varje gång jag la mig ner för att crawla så började jag hosta, försökte ca 100 m men insåg att det skulle inte gå. Så blev bröstsim – tungt men ….

Förra året innan olyckan med knät sa jag ”nästa år skall jag under 20 minuter + simmar långa Vansbro (3 000 m) på söndagen – blev inte så men så här några dagar efter loppet så är jag sjuk lycklig och glad att jag simmade. Var bra för själen!

Nästa år…..

 

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.