L som i livet, leva, leka och lära

Hemgjord glass med nya glassmaskinen

Sonen fick ju en Ice Cream Maker (tidigare inlägg ang Ice Cream Maker) som han önskat sig.
Och nu var dax att göra glass, haft lite problem att hitta chokladsirap. Någon som vet var man kan köpa det?
Letat både på Ica kvantum och Ica Maxi. På sistnämnda stället trodde en av killarna att det var chokladsirup jag skulle ha?!?!
Jäkla recept!
Nu har jag googlat och verkar som man kan göra både choklad- och jordgubbssirap själv, ja får bli nästa gång. En otålig kille kunde inte vänta så vi gjorde ett försök.

20120826-165744.jpg

Gick så där. Sonen tröttnade fort på att veva, och glassen blev aldrig hård. Smakade gott men först när vi gav upp och plockade ner allt för diskning såg Lilleman att glassen frustit på trumman?!? Inte så det var tänkt men han fick en lite skål med hemlagad glass.

20120826-170041.jpg
Mycket jobb för en lite skål glass. Vet inte vad vi gjorde fel?

Nån som lyckas bättre med barnens Ice Cream Maker?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Chichi_D

    Nej tyvärr Anna – jag har inte orkat göra mer glass och Sonen gillade den inte heller. Mycket arbete för lite belöning så maskinen står lägst in i ett skåp. Nu har vi fått en ”vanlig” glassmaskin så i helgen skall vi premiär göra glass.

  2. Anna

    Hejsan!
    Såg att det var länge sedan ni köpte glassmaskinen?
    Min dotter fick en för några veckor sedan och jag precis som det verkar som du gjorde letade med ljus och lyckta efter smaksatsirap utan lycka så idag gjorde vi ett försök med vanilj essens. Oj vilken besviken dotter jag hade hon vevade och vevade och vevade efter en halvtimme vevande gav vi upp. Så vad jag undrar är om ni någon sin har lyckats göra någon glass om vi bortser från det lilla?
    MVH
    Anna