L som i livet, leva, leka och lära

Magiskt Kaatach Kalas – högsta betyg

I dag var det dax för 5 årskalas för kompisarna och kusinerna – sonen önskade sig ett kalas på  Kaatach .
Kostade en peng (160 kr/barnet) men kan säga VÄRT varenda krona.
Behöver inte fixa hemma, behöver inte handla, behöver inte baka kaka/tårta/koka korv, behöver inte duka, behöver inte hitta på lekar och underhålla 14 barn, behöver vara rädd för möbler och TV apparater, och behöver inte städa hemmet när det är klart!

Vi kom till Kaatach kl 10,00 – träffade underbara Amanda som visade oss in i kalas rummet, Pirat rummet.
Hon berättade att när gästerna kommer så samlas alla barnen i rummet, dom får glass och en kaatachband (som visar att dom får leka och åka allt). Sen är det fri lek till kl 12.00 då det blir pannkakor (kaffe/bulla för vuxna) sen avslutar vi hela kalaset med fiskdamm.

Var enormt varmt i kalasrummet, och barnen satt som på nålar. Är nog första gången jag har upplevt att barn inte vill ha glass, eller rättare sagt inte har tid/ro att äta glass – LEKA. LEKA. LEKA

Snabbt följde 1,5 timmes lek. Åkte tåg, styrde båtar, ruschade ner för kanorna, klättrade, kastade bollar, gungade, sprang i småhusen, klädde ut sig, lekte koja, körde bilarna i staden – ja vilken magisk plats för barn.

Det var varmt, svettigt och roligt.
Och gud vad glad och tacksam vi var för dom föräldrarna/mormor som stannande kvar, jag och Maken hade fått spelet om vi hade försökt hålla ordning på 14 barn själva. Visst dom är ”instängda” men man vill ändå vara med om någon ramlar eller bråkar – men gick så underbart bra.

Efter ätit, lekt, ätit pannkakor och fått godis i fiskdammen så sa några barn tack och hejdå. Men Lilleman och några av kompisarna (både hans och våra) stannade kvar. Jag och maken tog en liten paus, åt en pirog, betalade kalaset och andades ut – allt medans Lilleman fortsatte leka en timme till. Sen var det nog – presenterna lockade så vi sa hejdå och tackade dom underbara tjejerna/killarna på Kaatach och åkte hemåt.

”Mamma vilka kompisar jag har…” sa en trött och lycklig son när han öppnat alla paket. Pyssel, böcker, lego, vattenleksak, pussel, kikare, kläder, termos, pennor – ja gud vad grejor han fick.

 

Inte varit lätt att få honom till ro nu på kvällen, men oj vad lycklig han är.

TACK alla underbara kompisar, föräldrar, mormor och tack alla ni underbara på Kaatach som gjorde våran snart 5- åringa killes dag MAGISK.

Ni som planerar kalas för era barn – jag kan varmt rekommendera Kaatach ute i Tyresö – MAGISKT!

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.