L som i livet, leva, leka och lära

Förhandling med storbankerna – Bolånekriget

Den 28 april går vårt avtal med SEB ut i år igen – och återigen skall det förhandlas om.

Tröttsamt, och tidskrävande.

I 3 veckor har jag på kvällstid skrivit och argumenterat med bankerna för att få bra avtal/vilkor. Är lite extra speciellt och tidskrävande när man inte hinner prata med dom dagtid pga jobbet, och inte heller har möjlighet att träffa alla men gjort det bästa jag kan.

Nordea rykte direkt. Ringde deras växel då dom inte har direkt linje till kontoret i Nacka. Fick svaret att någon från deras Nacka kontor skulle ringa tillbaka till mig. Gick tre dagar, inget samtal. Sedan ringde någon kvinna från ett helt annat kontor (ort) och pratade in meddelande på min mobil. Från ett helt annat kontor som jag absolut inte har lust att åka till eller bli kund på, hörde inte hennes telefonnr.  Nordea – Bort!

Handelsbanken; krävde värdering på huset (bor i nybyggt hus sedan Maj 2009) vilket vi ordnade och inga problem huset är värderat över 1 mille mer än vi köpte det för så där var vi lugna men drog ut på tiden.
När dom väl återkom med förslag så var det inte i närheten ens av vad vi har idag.
3,85 på ett rörlig lån och 3,60 på 2 årigt  – tror jag hon erbjöd.  Handelsbanken – NEJ TACK

Swedbank – hon ville träffa oss och gjorde sig fri en kväll. Bra service; extra poäng! Hon var intresserad av oss som kunder, trevlig, kunnig och vi fick ett bra första förslag. Nu var vi nere på 3,65%
Swedbank – intressant…

SEB; där vi tidigare varit helnöjda med vår tidigare kontakt som tyvärr lämnade oss 1 år sedan drygt och vi fick en ny bankkontakt som jag inte alls är lika nöjd med. Deras första förslag var en förolämpning dom ville höja med 0,47? Skämtade hon? Räntan har gått ner senaste året, och jag hade redan berättat för henne att bundet som hon lyckades övertala oss med förra året var första och sista gången vi gick med på. Men om hon inte kunde erbjuda oss bättre så tänkte vi ta våra konton och lån och säga hejdå. Tror hon inte jag har kolla på hur räntorna gått senaste året?!
Gick en vecka drygt så kom hon tillbaka – lite bättre. Bäst vilkor hittills…

Swedbank då?

Jorå – dom kontrade snabbt så nu är vi nere på 3,50% rörigt hos båda storbankerna.

Lite olika övriga villkor som jag nu skall förhandla om samt försöka få igenom ett avtal på minst 2 år så jag slipper sitta nästa år och jobba ihjäl mig med detta igen.

Så det går att spela bankerna mot varandra men det tar enormt med tid och energi – men det är värt det. Önskat att jag hunnit och orkat begära in fler offerter men inte haft möjighet – kollade lite på SBAB´s site en kväll och gjorde lite räkneövningar men dom var inte i närheten av räntorna vi har idag.

Har man mycket pengar på lån så är det många tusen lappar man kan göra roligare saker för än betala bankerna.

Hörde att SvD håller på med något ränteuppror – bra! Så fort jag fått igenom vårt avtal så skall jag lägga in mig där.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.