L som i livet, leva, leka och lära

Pengar är inte allt men…

Vilken dag – ibland i livet inträffar dagar som man bara kan säga WOW.

Idag när vi satt i bilen på väg till Sickla köpkvarter för att fortsätta julklappsinhandlingen men i  insåg jag att efter gårdagen shopping kanske det var bäst att kolla av saldot på kontot (via mobilen)…
Jag höll på sätta i halsen och var tvungen att ringa upp en gång till – positivt överraskad!!!

I stället för minus eller några ören plus så var det plus med råge…
…. vem hade satt in pengar? Något fel? Vem ? Vad? Varför? Kunde det vara ersättning från TryggHansa? Nääää säkert något fel!

När vi väl handlat allt så åkte vi hemåt och jag loggade snabbt på datorn, så nyfiken på om mitt saldo och vem som var avsändare för glädjen. Men visade sig vara flera…

1. Min far hade satt in julklappspengen till min och min systersfamilj (som jag sedan fixar i kuvert med hälsning)

2. Fått ersättning från SÖS för den inställda operationen, hann ju sätta mig på sängen den 6 oktober när dom skickade hem mig. Sen opererades jag ju veckan efter men eftersom SÖS ställde in så har man rätt till ersättning, men som allt du måste själv söka den!

3. Trygg hansa – VÄRLDENS BÄSTA FÖRSÄKRINGSBOLAG

 

Den stora pengen kom från Trygghansa, ersättning för min skada som jag anmälde i oktober. För operationen och alla komplikationer därefter. Trodde väl jag skulle få en slant men en sån stor slant – WOW. Som sagt världens bästa försäkringsbolag, har inte gjort mig besvikna sedan 2007 när jag blev kund och nu har vi allt där!

Tänk hur många det är som opererar sig litet eller stort men aldrig anmäler det till sitt försäkringsbolag. Dom flesta har nog endera privat eller via sitt jobb/fack grupplivförsäkringar  el liknade som skulle ge dom en ersättning men så många som inte vet eller orkar ta tag i det. Jag kan bara säg det lönar sig!

Lönar sig att ha ett bra försäkringsbolag, och ni vet vad jag rekommendar: TryggHansa.
Det lönar sig att läsa villkoren och om man råkar ut för något, litet som stort prata med ditt försäkringsbolag kanske har du rätt till ersättning. Det är ju faktiskt därför du betalar månad för månad.

Skall jag vara ärlig, pengar är underbart men fick jag välja skulle jag förstås helst suttit med en liten till i famnen och med en livmoder i kroppen.
Nu blev det inte så utan livet tog en annan vändning. Men som jag sa när jag opererat mig precis, nu börjar mitt liv version 2.0 och det kommer bara bli bättre.

TACK TryggHansa för att ni finns, känns alltid lite lättare att ha en slant på kontot. Nu skall jag som maken föreslog unna mig något fint/bra – kanske lite nya kläder och kanske i iPad. Resten skall jag lägga på kontot och så gör vi en resa i vår, jag och familjen. För vi har hela familjen faktiskt gått igenom en tuff resa senaste året (åren) så det är vi värda.

För även om det jag som fått ta ”största smällen” både fysisikt och psykiskt så har min familj varit underbara hela vägen. Utan dom skulle jag vara… ja vill inte ens tänka på.

Jag är så lycklig för det jag har idag, och idag även lycklig för kontot står på plus och inte minus.

I år heter tomten TRYGGHANSA – och jag älskar dom !

Tomten heter TryggHansa
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Susanne

    Hej Chichi!
    Ingen fara…vi har ju alla ett liv utanför Internet ;)!
    Operationen gick bra, men tog ganska lång tid (2 timmar) + att läkaren fick ha extrahjälp under tiden av en annan läkare. Jag har lagt in önskemål om att få ett samtal med min läkare efter hennes semester för närmre besked hur allt gått (blev utskriven av en annan läkare).
    Jag blev opererad i onsdags och väntade mig att komma hem i fredags, men pga dålig mobilisering fick jag vara kvar tills igår (lördag). Igår fick jag laxeringspulver av en granne, min man stekte ägg till mig i morse, och därefter lyckades jag äntligen komma igång med magen! Men då vet jag att jag ska åka in igen akut om jag får ont och feber! Blev lite orolig när de inte brydde sig om att min mage inte kommit igång innan de skickade hem mig :(! För tillfället mår jag förhållandevis bra och har tagit några småpromenader, men är ändå orolig för att åka på en infektion!
    Kram och tack <3

  2. Susanne

    Hej Chichi!
    Nästa onsdag, 29/7, ska jag också in och operera bort livmodern pga en stor myom som både ger kraftiga blödningar och outhärdlig smärta. Jag har väntat sedan i mars på denna operation och äntligen börjar den närma sig! Eftersom jag ska göra operationen nu under sommaren så är jag lite orolig för infektioner. Hur märkte du att du fick infektion?
    P.s. Jag har likadan försäkring hos Trygg Hansa som du. Får man ersättning för komplikationer eller borttagningen av livmodern, och i sådana fall hur mycket betalar de ut (% eller kr)?

    1. Chichi

      Hej o förlåt att jag inte svarat. Hoppas operationen gick bra ❤️

      Jag fick ont o hög feber och åkte in akut igen, fick ligga inne o behandlades med antibiotika. Om man har en livförsäkring så betalar bolaget ut vid sjukhusvistelse, akutvård och sedan de stora beloppet kom för borttagandet av organ. Antar att det är olika beroende på ålder o varför operation men står nog i denna papper,

      Hoppas allt gick bra. Kram chichi

  3. Lina

    Måste kommentera igen, hittade ännu mer intressant här.

    Alltså, jag gjorde min hysterektomi för att livmodern blev skadad i samband med en TC-behandling i höstas. TC är ett ”mindre” ingrepp där man genom att föra in och fylla en ballong med het vätska ”skållar” bort slemhinnan. Efter behandlingen finns ingen slemhinna kvar och därmed upphör blödningarna och som för mig en chans till ett drägligare liv och bra blodvärde. Bara det att läkaren missbedömde och brände fel, tre gånger, och lyckades både skada livmoderns muskulära funktion samt brände hål ut i buken. Jag gör en lång historia kort, livmodern behövdes ta bort, jag sattes direkt upp på tid för det och kuratorn på sjukhuset pratade bara om att jag skulle nog behöva anmäla det till patientnämden. Men hallå tänker jag nu, det kanske är min privata försäkring jag ska anmäla det till?!
    Hur gjorde du anmälan? Var det klurigt och byråkratiskt svårfixat?

    1. Chichi

      hej Lina – nej var inte svårt eller byråkratiskt men beror nog på vilket försäkringsbolag man har. Jag har TryggHansa och skickade bara en anmälan på nätet, bifogade alla kvitton, läkarintyg etc sen så var det klart. Lycka till.,

  4. Leffe

    frugan har opererat bort livmodern pga myom å blödande, hon har trygga vuxen hos trygg hansa. har anmält det, hur lång tid efter operationen tog det innan du fick ersättningen för operationen?
    Kanske finns en jultomte ifrån trygghansa 🙂

  5. Ac S

    Hej! Glad att du mår bra och fint att TryggHansa ställde upp. Undrar lite nu…jag har tagit bort min livmoder, hade en muskelknuta som låg och tryckte, hade väldigt ont. Efter op fick jag infektion och blev jättedålig. Inlagd igen. Dom säger 1% får detta och jag fick det pga min diabetes. Kan jag ansöka om ersättning, har aldrig hört om detta. Tack snälla för hjälp, hade ju varit fantastiskt! Ha d bra. Kram Ac

    1. ChichiD

      Klart du ska ansöka om ersättning, kan inte allt om ersättningarna men vet att TryggHansa är ett juste bolag så..

      Jag åkte oxå på infektion o låg inne flera dagar, hann hem och vända sen tillbaka igen. påverkade lite i ersättning men stora beloppet var organet dvs livmodern något som jag inte tänkte på.
      Testa att sök påminner försäkring var noga med att ta upp allt
      Lycka till, och hoppas du mår bra nu.

      Jag ångrar inte en sekund att jag opererade mig, inte nu ett år senare 🙂