L som i livet, leva, leka och lära

Tillbaka på jobbet igen

I måndags var det dax att börja jobba igen. Var blandade känslor, mest rädsla för att få mer ont och bli sämre igen men även längtan att få jobba igen. Träffa mina härliga jobbarkompisar och faktiskt göra mer än titta på hem till gården och sova.

Mötes av en arbetsplats full med post.


Första dagen gick bättre än väntat, lite öm och rejält trött men helt okey? Har inte hunnit halvvägs genom mailen men det får ta den tid det tar.

I går tisdag var sista träffen med världens bästa kurator på södersjukhuset. Har gått hos henne sedan första missfallet för drygt ett år sedan, och hon har gjort så mycket MYCKET för mig. Ändrat mitt sett att tänka och se framåt, jag typ älskar henne! Jag kommer sakna henne men vet att att om jag behöver så behöver jag bara ta upp luren.
Tisdags kvällen slutade mitt i nya bamse tidningen för både mig och sonen… som sagt jag är väldigt väldigt trött just nu. Jobbar, umgås med sonen och sover – men är väl ett steg närmare helt frisk!

I morse när jag kom till jobbet så stod en bukett blommor på bordet – underbara kollegor, värmer.

Har hunnit fundera, tänka, planera och fundera lite till under denna månaden jag varit sjukskriven och dålig.
Tänkt på livet, vad jag vill och vad jag ha ut av det. Vad jag vill göra med mitt liv, hur jag vill att livet skall se ut om 1, 5, 10 år.
Har även insett att jag nog är något en två läges människa, en kvinna med två växlar:
läge 1 (femman) – full fart framåt och läge 2 (ettan eller backen): koma och helt apatisk.
Tror inte jag har något mellan läge nästan, bra eller dåligt? Vet ej – men bra att veta och förstå sig själv eller?!

Hur som helst har det varit mycket läge 2 senaste tiden, allt sovande och liggande på sjukhus har gjort med förutom sjuk, apatisk och smått deprimerad. Nu även fast jag är trött, öm och … så mår jag mycket bättre av att få vara tillbaka i livet, ”so to speak”.
Att kliva upp på morgonen och jobba – tänka och vara JAG igen. Skall bara försöka att inte gasa in i läge 1 för fort, kanske kan även denna sjukmånad ge mig insikten att man nog mår bra av att ha 5 lägen/växlar – eller? Ibland är ettan bra men även trean och fyran fyller ett syfte…

Nu skall jag bara läka klart och sen…….

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.