L som i livet, leva, leka och lära

Livrädd! Förblöda?

En hel dag på Södersjukhuset förbesök och planering för hysterektomin.
Tänk att man kan bli helt slut av att sitta på en stol och spela WordFeud. Fast det är väl den psykiska ansträningen som gör mig helt urlakad misstänker jag.

Var på Sös 08.30 på morgonen, betalade anmälde mig och satt mig ner och väntade.

Vid halv tio fick jag träffa sjuksyster som ställde lite frågor, tog blodprover samt informerade lite om det praktiska, så som att dom ringer i kväll och berättar exakt när jag skall komma in.
Sen satte jag mig ner och väntade… och väntade… och väntade… och spelade wordFeud samt svarade på mail från jobbet.

Vid tolv fick jag äntligen träffa narkosläkaren som berömde mig för att jag inte röker, och tyckte att så ”överviktig är jag inte” – bästa läkaren jag träffat. Undrar hur många fingrar han höll i kors, hur som helst i hans ”narkosvärld” var jag helt okey vilket är huvudsaken just nu. Han gav grönt ljus och berättade att det blir ryggbedövning och en kortare sövning, bra både under operation och för mig så får jag längre (o kraftigare) smärtlindring efter operationen. Okey är inte så jätte kul men denna jätte nål in i ryggen men… bit ihop sa den lilla ”lottan” på min axel.
Sen ut och väntade … väntade… och… men du – fasiken står ju en TV i väntrummet?!? Varför har ingen satt på den under hela morgonen?

Hann precis komma in på avsnittet av Oprah när sjuksyrran kom ut och berättade att det var förseningar så jag skulle inte få träffa operationsläkaren förrens 13.30. Så min tid hos kuratorn var det bara ringa o boka av. Sen fick jag gå ner och äta i den underbara lunchrestaurangen på SÖS – kan säga att varken maten eller mattanten var speciellt aptitliga men fick mat i magen i varje fall.

Så tillbaka till väntrummet – nu gick batteriet slut på mobiltelefonen så inget mer WordFeud spel… så vänta, vänta… vänta…

Japp äntligen 13.40 var det min tur – återigen kom någon ut och sa mitt efternamn på det mest galna sättet… otroligt!

Träffade läkaren som gav mig en massa information men någonstans där hon berättade om blödningar så slutade liksom min hjärna lyssna. Alla saker på listan som var bra med dena operation försvann genast och förståndet fastnade på alla risker:
– blödning
– urinblåsan
– tarmar
….. ja alla andra viktiga organ som ligger precis där dom skall in och skära, och ja det är en stor operation och det finns risker… BLÖDNING. tänk om jag förblöder, okey… vänta hon sa något om att jag får blod, och jag är ju faktiskt i Sverige så risken för att jag skall dö är?!? Hur stor  – fan glömde fråga hur stor är risken?

Okey hon lyckades lugna mig lite genom att rita en teckning på min livmoder och äggledarna, samt livmodertappen – japp 43 år och äntligen förstått hur det ser ut där inne. Bra jobbat, tjejen!

Efter 30 minuter så var det bestämt, tror jag. Det blir en bukoperation, dom kan inte gå in vaginalt, äggledarna kommer få vara kvar, men livmodertappen tas oxå bort. Jaha – gå hem och vila så syns vi i morgon. Vi ringer i kväll och meddelar när du skall komma bort.

VILA?! Jag är ju överaktiv, och har ordet förblöder framför mig vad jag än gör…..

En trevlig sjuksyrra ringde på kvällen mitt i ett högljut Mario spel på Wii med Lilleman – kl 11.00 skall jag ”inställa” mig på avdelning 72. ELVA – det är ju halva dagen jag skall gå och tänka på att inte förblöda… och vila, ja just det skulle vila….

JAG KOMMER INTE SOVA EN BLUND I NATT – fattar dom inte det, jag är både apatisk och hyperaktiv, jag är både livrädd och förväntansfull, jag är…. NERVÖS !!!

HJÄLP vad har jag gett mig in på?!?

http://sv.wikipedia.org/wiki/Hysterektomi

En 4åring lyckades lugna mig lite på kvällen ”mamma du behöver inte vara rädd, sprutan gör nog inte så ont, och du får låna sängen av doktorn och jag har gjort godispåse med nötter och russin. Sen blir du bra mamma. Och när du kommer hem mamma så får du en överraskning”

TACK min Älskling.

Nu skall jag duscha enligt konstens alla regler sen sätta mig ner och försöka slappna av, och sedan försöka vila i natt.

Sista natten med Livmodern.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.