Efter en stressig och hektisk dag är det härlig att komma hem till Lillemannen som väntat hela dagen på att få göra köttbiffar (läs pannbiffar) med mig. Tyvärr kom jag hem lite sent så dom hade varit tvungen att äta middag redan, men Lilleman och jag fixade pannbiffar ändå. Vem har sagt att man inte kan äta pannbiff på en fredag?
Så underbart att han tycker om att hjälpa till i köket och laga mat.
Efter vi lagat pannbiffarna så tog jag en cafe latte och Lilleman varm mjölk med kanel. Sötnosen min!
RECEPT LILLEMAN´s KÖTTBIFFAR
500 gr nötfärs
lite salt, lite peppar, lite allkrydda
1 ägg
lite vatten
lite ströbröd
1 lök
Först in med löken i ”maskinen” (not matberedaren) så det blir smålökar. Sen bara häll in köttfärsen, nästan allt för lite måste man har för att baka biffarna. Sen lite kryddor och knäck ägget i maskinen, men akta så det inte blir skal (tips knäck i glas o häll i maskinen sen). Sen lite vatten och lite ströbröd (så dom blir lagom kladdiga).
Värm bordsgrillen, stekpannan eller ugnen – så som du vill ”grädda” köttbiffarna.
Sist kladda o baka geggan, sen rulla och sen platta till biffar – o så grilla.
Vips på bara några minuter så är dom klara – jätte smaskiga
Senaste kommentarer