L som i livet, leva, leka och lära

Svar från Via Direkt

Svar från Via Direkt ang mitt mail om missfärgad tvätt (tidigare inlägg) gjorde mig inte klokare???!!!

”Hej och tack för din e-post! Du verkar använda flytande tvättmedel. Flytande tvättmedel innehåller aldrig blekmedel för det ät tekniskt omöjligt.
Flytande White innehåller något som heter PVP och den gör att plagget inte tar åt sig missfärgning. Så bästa vittvättmedel är fortfarande i pulver form. Koncentrerat Via White innehåller dubbelt så mycket blekmedel än standard pulver gör (dom större paketen) och därför effektivare. Blekmedel verkar redan i låga grader men har bättre och bättre effekt ju högre graderna är.”

Efter det svaret blev jag inte klokare så ställde frågan typ igen: Men hur kan det komma sig att när jag använt flytande via White att nästan alla kläder har blivit vit/gula (urinvita – ursäkta men hittar ingen bättre färgbeskrivning). Det verkar som det är bomullsplaggen som nästan alla är missfärgade?

Fick svar på mailet men inte klokare…
”Hej igen! Det att svårt att säga, men eftersom flytande inte innehåller blekmedel är den inte lika effektiv för att plaggen skulle behålla vitheten. Det finns inget i själva produkten som kan missfärga. Jag skulle prova tvätta med vittvättmedel i pulver form och så varmt som möjligt. ”

Nu väntar jag på respons från CristalWhite, se vad dom har att säga.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.