L som i livet, leva, leka och lära

Inte den ultimata linsbäraren

En hel sommar har jag testat och kämpat med att försöka klara av linserna. Var tvungen att skaffa glasögon när jag kom tillbaka från mamma ledigheten (40 fyllda).

Jag har aldrig haft problem med synen men när den helt plötslig i samband med lite bebis och lite sömn trodde jag först att det var tröttheten som gjorde att jag läste på nära håll så dåligt helt plötsligt… men nej jag hade blivit gammal!

Så blev med mina första glasögon augusti 2008 – och sedan har det bara gått utför. Nu kan jag inte läsa SMS eller mailen i mobilen utan glasögon…

Och dessa glasögon, jag lägger dom överallt men inte där jag behöver dom så i juni när jag fick erbjudande från SpecSaver så var jag där och ville testa linser.

Resultat: jag är inte den ultimata linsbäraren…. kan max bära linser några timmar sen torkar mina ögon ihop.

Jag har brottas en helt sommar med att lära mig att sätta in och ta ut, nu har jag snitsen men det hjälper inte mina ögon är för torra. Känns som sand i ögonen som skaver och emellanåt har det gjort riktigt ont. Fick tipset att köpa droppar för torra ögon, och funkade några dagar, men fick droppa flera gånger per dag. Men huvudvärken släpper inte och det skaver för mycket för att jag skall tycka det är kul… men som sagt i dag när jag var på återkontroll hos linstjejen SpecSaver Sickla så konstaterade hon att nääää linser är inte din grej. Dina ögon gillar inte det just nu, om det beror på medicinen jag äter vet hon inte men max kan jag ha linser 3-4 timmar om dagen.

Så blir glasögon… och hur skall man välja? En sak när jag valde läsögon för att läsa hemma, spela inte så stor roll men nu skall jag ha dom jämt (nästan).

– stora (en tjej i kassan hade ett par, skitsnygga – men passar jag i dom, tveksamt)
– plast, titan
– glada färgade bågar eller  svarta bågar 
– bara glas inga bågar runt ögonen

Gud…. kunde inte bestämma mig så får gå dit i helgen själv utan man o son som hänger över mig.

Svarta märkesbågar, både snygga, sportiga o .... är det jag?
Tjejen i kassan ursnygg i liknade (utan röda detaljen) tuffa o moderiktiga men jag?
Lite färg lite svart... är detta jag?
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.