L som i livet, leva, leka och lära

Påskhelgen

Har varit en helg med många känslor, och svängningar. Skratt, gråt, besvikelse och glädje. Men mycket SOL!

Var halva helgen på min mamma o makes landställe. Och sonen älskade det, hela huset (gården) full med barn och lek, samt att grannens barnbarn var över så dom fann varandra ordentligt. Personligen kan jag med facit i hand tycka att det var för mycket folk för min hormonstinta kropp. Både hormonerna samt att avsaknaden av mina antidepressiva tabletter gör livet väldigt svajigt och påverkas lätt av saker o ting.

Summa sumarum – sonen ville inte åka hem så i hans bok var det underbara dagar på landet.

Sista dagarna påskdagen/annandagpåsk tillbringande vi hemma, så underbart. Alltid varit hemmakär men nu är det extra kärlek till hemmet, och lugnet. Behöver inte ta lika mycket hänsyn, o maken vet orsaken till varför livet är lite tungt just nu, hemma kan man vara sig själv o må dåligt i ett hörn.

Solen och våren har ju kommit med stor steg så PÅSKDAGEN tillbringade vi både på Bauhause och Trollbäckens trädgård för att hitta blommor till trädgården. Insett att om häller i mig mineralvatten så minskar illamåendet lite, skulle vilja äta saltlakrits men maken läst att lakrits är inte bra. Blodtryckshöjande och något mer… så får härda ut.

När vi kom hem från utflykten så hade PÅSKHAREN varit på besök… stort ägg med insektsburkar/förstoringsglas, och nya glitterlimpennor & klistermärken. Och påskäggen var fyllda med godis… VILKEN LYCKA!
Sonen var helt överlycklig men lite fundersam att haren just varit där när vi var borta….

Påskharen kom med godis
Nu kan man fånga insekter och titta på dom med förstoringsglas

Efter inhandlingen så planterade jag, sonen och svärfar blommer o en vinranka. Hortensian som vi ville ha var vi tvugna att beställa så förhoppningsvis kommer den till helgen – kommer bli jätte fint. Skulle vilja ha blomlådor till altanräcket oxå men hittade inga fina.

Välkomst tunnan
Och så lite blommor som blev över

När väl maken vaknade till liv efter en liten em lur så satte han igång grillen.
Bara inse kött är godast ”ute grillat” – vi kunde inte sitta ute för maken oljade in möblerna på morgonen och dom hade inte torkat men snart så kan man sitta ute och äta.

ANNANDAGPÅSK blev lite fixa dag. Skulle behövt storstäda men orkade inte, var dum och tog en kaffe på morgonen och … fan kaffe inte bra för illamåendet, måste hålla mig till teét bara.

Räddning för illamående

Medans jag dammsög så åkte maken o handlade, sonen lämnade han av hos Nonno på landet. (Nonno= sonens farfar, min svärfar).  När dom kom hem hade lilleman med sig blommor till mamma och berättade med stor glädje hur han hade vattnat, krattat och grävet. Och förklarade att han måste åka flera gånger till ”Nonnos landet”, för Nonno behöver hjälp. Så det så!

Från Nonnos land

På em kom lillemans gudfar o tjej över på en fika, och JA vi kunde sitta ute o fika – underbart! Och nu vet även dom att vi skall ha en till 😉

När dom hade åkt kom vi på att sonen har ingen keps till i morgon, så panik jakt ner till Sickla innan stängning. Och insåg att sonen är mellan två storlekar men tillslut hittade vi precis när dom skulle stänga en fin röd på Polar o Pyret.

Blev en röd utan McQueen

Sonen sov genom racet i Sickla vaknade lagom till hemfärd, men hann sätta i sig en glass från ”kaffestället”.

På kvällen blev det grill igen, underbart. Tog sin tid att jag fick ner det men underbart gott. Eftersom sonen sov en stund på em så var han piggare än oss på kvällen så kl 22.00 låg vi alla till sängs, sonen somnade straxt innan maken fick soduko boken i ansiktet ( när han somnade), jag log kvar en stund o läste nya boken ”vårlik” av Mons Kallentroft. Lite sån där bok som är svår att slita sig i från, men till slut kom även Jompa blund till mig oxå.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.