L som i livet, leva, leka och lära

Helgen och lite till…

Vilken helg, kände mig som en man igår. Trodde jag skulle dö av en kraftig förkylning – patetiskt :-). Börjar äntligen kunna andas lite lättare men rejält snorig och tror min näsa gått ner en storlek. Min son skrattade i dag och sa att jag såg ut som en clown, japp då syftade han på min röda näsa (knapp röd och sårig).

Började i torsdags när dagmamman ringde hem mig, sonen gråtit länge… fick min mamma som är pensionär att hämta honom. Ringde läkaren o fick en tid då min mor trodde det var något med öronen – och två timmar senare var det konstaterat, öroninflammation. Men med lite nässpray och alvedon var han som frisk igen.

Fredagen – nu börjar förkylningen som sonen haft sätta sig på mig…. kan oxå bero på att det inte blev mycket sömn mellan torsdag o fredag. Sonen ont under natten tror jag, och drömt mycket. Maken tog fm vab, mormor mitt på dagen och jag jäktade hem på em. Nu rejält snorig o hostig.

Fredagen avslutades med våfflor, även om jag började känna mig mer och mer dålig så hade jag lovat systerbarnen och min son längtade efter sina kusiner så bara bita ihop.

Våfflor hos familjen D

LÖRDAG

Vaknade rejält ynklig och inser att nej jag kommer inte kunna cykla i laget under ”spinn of hope”. Fasiken så sett fram emot både själva grejen och sätta igång spinningen. Sonen som var lite sisådär men mycket bättre, hängde framför TV hela dagen, maken åkte o helghandlade.  Sedan tog jag lite krafter och gick å duschade, sen åkte vi iväg till syrran och hennes familj. Mosters lilla prinsessa fyllde 3 år.
Sonen vår så glad, han bar tulpaner och alla paketen – och stoltast var han nog för som han sa ”mamma jag berättade inte att det var lera i paketen”. Japp prinessan fick lera, och dvs saker till detsamma att leta o modella med, samt pussel o hopprep.

Vi åt lunch ihop, sen fikade vi kaffe o tårta allt medans barnen lekte.

Prinsessans första cykel på 3 årsdagen
Tårtan

Efter kaffet tror jag mina krafter gick helt slut, formligen ”halv dog på syrrans soffa”. Vi packade ihop och åkte till apoteket o köpte tyngre nässpray med cortison i samt nya näsdukar (då jag redan förbrukat typ 83 paket). Sen gick väl hemma, så bäddade jag in mig under täcken, kuddar o gossedjur samt sonen på mig i soffan framför 53 avsnitt av Dora. Somnade emellan och frossade som bara den, som sagt trodde jag skulle dö :-). Maken somnade till nere i soffan framför ishockeyn.

Blev gourmet lördagsmiddag i form av gyllnemåsen.

Somnade framför TV´n – byte soffan mot sängen!

Söndag

Haft en jobbig natt vaknat många gånger och snoret runnit ur näsan, har så ont i snoken att till slut orkar jag inte snyta mig utan stoppat in tussar i näsan så det inte rinner….

Varit en lugn söndag, lite tv , lite pussel o vila. Tyvärr en helg med mycket TV och inget gjort alls i hemmet. Jo vi hittat nya TV kanaler och playkanaler som vi inte visste fanns. Nick Jr och Boomerang (för sonen) och maken hittat fiske på Outdoorchannel – så två lyckliga killar i familjen.  Lördagsmiddagen med kyckling o peppronata blev söndagsmat i stället, och blev även bruschetta till förrätt… vitlöksbomber, precis vad jag behöver!

Medans maken o sonen tog söndagsbadet så dammsög jag huset, inte 100% godkänt men dom största råttorna borta och jag levde när jag ställde in dammsugan men fick ta till tussinässan trycket igen för orkade inte snyta mig hela tiden. Svetten ramm och skall ärligt säga att jag inte mådde så värsta bra, men nu slipper jag ser dammråttorna!

Hängde framför Scooby Doo, sen läste vi NallePuh sen sov sonen. Maken o jag kollade lite TV, sen nån timme nu har maken snarkat på övervåningen och jag konstigt nog har slagit över för död till snorpigg. Har förbrukat ett till paket kleenex, suttit o uppdaterat bloggen men nu blir det sängen för mig med. Misstänker att det blir en mix av jobba hemma och sjuk i morgon, har två saker jag MÅSTE leverera så inget att fundera på men sen sjuk i soffan!

Skylten uppsatt från Living&Room
kärleken övervinner allt
Sonen fått ihop pusslena
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.