L som i livet, leva, leka och lära

Kaos i köket – Chokladskålar från Philofix

Sonen har sedan två månader bestämt att i morgon när Maken fyller år så skall vi sjunga med paket och så göra Chokladskålar som dom på Philofix (bolibompa) gjorde.

Stressad som jag varit över festen och massor av annat så har jag glömt gå in och leta efter klippet och nu står jag kvällen innan och skall göra skålarna. Choklad, ballonger och olja – allt på bordet – men hur fasiken gör man?

Sonen var väldigt bestämt och jag glömde bort att jag var den vuxna för en stund…

Kände att det var fel men Lilleman var så bestämd…

Pang!
Ballongen med både olja och choklad smällde och köket (väggar, golv, luckor, tak och både jag och sonen) var fullt med smällt choklad.

Jag vet borde tänkt efter, ballong i varm choklad = explotion. Och jag kan ju inte bli arg på någon annan än mig själv!

Efter torkat upp i hela köket och slängt kläderna i tvätten så letade jag på nätet, fortfarande hittade jag inte klippet från Svt – den länken funkade inte men hittade en blogg som tagit upp programet och lyckas med receptet.
Inte heller i hennes förklaring står det något om att chokladen måste svalna. (vilket jag måste kommentera på bloggen)

Ja är väl jag som är pantad då.

Här kommer receptet från Söta Smulors blogg och så här kan det se ut om man lyckas:

Bilden är från Söta Smulors blogg.

Och nån gång i framtiden har jag lovat sonen att göra ett nytt försök, för det ser otroligt fint och gott ut.

Ps. Gräddtårtan (även kallad Britta tårta) blev i varje fall lyckad.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.