L som i livet, leva, leka och lära

Vansbrosimningen avklarad

I fredags körde vi upp till Vansbro för att för andra gången simma Tjejvansbro (1000 m i Västerdalälven). Vi skulle varit 4 st KRUTTJEJER men en av tjejerna är sjuk så vi var 3 kvar (HärligaSandra var rejält saknad i bilen).
Efter en lång o strulig dag på jobben kom vi iväg och hade så trevlig i bilen så efter middagsstopp på McDonalds i Enköping tog vi helt fel väg  – otroligt…  men då åkte GPS fram……
Färdkost i bilen

Runt halvtolv var vi äntligen framme i Sågen och kunde se oss om i stugan. Boendet helt okey men jäklar vad knott, dom hade liksom hyrt in sig i stugan och hade jätte fest, så fram med mygga (alltid redo med mygga i handväskan).

Min sommarparfym

Efter ett glas bubbel så var det dax att puffa kudden.

Perfekt uppladdning när KRUTTJEJERNA skall "tävla"

Läste lite sen lyckades jag somna i världens mjukaste säng, och utan mina killar.

Kl 08.00 ringde min lur och dags för dagen med stor D – simningen.
Det är nu man önskade att man hade tränat lite mer än ett runda i hellas… ja ja. En av tjejerna var riktigt nervös och bad om ursäkt för att hon var hispig, simningen är hennes värsta av dom 4 loppen. För mig och ”Pelle” så är simningen kanske det ”lättaste” därav att vi inte tränat så mycket, vilket jag ångrade nu på morgonen. Men både ”Pelle” och jag är gamla simmare, hon ryggsimmerska och jag bröst samt långloppssimmare… men det hindrade ju inte från att fjärilarna började fladdra i magen.

Efter frullen och betalning till Edith för stugan så styrde vi bilen mot startområdet för att hämta ut nummerlapparna. På vägen ringde en av Tjejerna hemifrån och undrade om vi satt i publiken?!!? Jo hon,sambon och lille sonen satt o lyssnade på melodikrysset och det sändes visst från Vansbro.

Nummerlapparna hämtade, och i år en fin badmössa i lila

Årets badmössa
3 nervösa men taggade KRUTTJEJER

Sen var det ombyte, uppvärmning och plums ner i älven… 
Simmade i kapp startgruppen innan och en av tjejerna fick in en fullträff med sin fot i min käke så såg stjärnor några sekunder men sen iväg igen (dock lite spack…). Efter 21,24 var jag i mål – otroligt men bättre än förra året?!?!
I och för sig hade jag problem med våtdräkten förra året och fick hoppa upp på bryggan så dom kunde öppna den, därav att jag simmade utan våtdräkt i år (och gick jätte bra!)

I mål stod min mor, hennes man, mina systerbarn med rosor. Dom var grymt imponerade av våra tider när vi  knappt tränat och drack bubbli kvällen innan 🙂

Efter en härlig dusch så hann vi med lite shopping innan lunch.

Funktionströja (perfekt för spinningen i höst) och handduk - Vansbrosimningen
Huvtröja "tjejklassikern" så bara att köra.

In i bilen sen mot hem.
Planen för helgen var egentligen att vi skulle sovit kvar även lördagen men pga olika orsaker så blev det kortare helg, vilket jag tyckte var jätte trist. Men trots en snabbvisit i Vansbro så var det underbara 24 timmar – man hinner prata o mysa i bilen, en stund i stugan och så simningen.
Jag, och min själ, behöver tid med TJEJERNA det märks. Nu längtar jag till nästa år (6-8 juli 2012) och då hoppas jag att vi kan fylla stugan med fler tjejer. 6 sovplatser fanns det så hoppas att även om man inte vill simma att man kan hänga på för man behöver som sagt en helg med TJEJERNA för själen.

Så nästa år är MÅLET: träna lite innan och simma under 20 minuter samt mer vin o samkväm på lördagen. Längtar redan!

Är ni redo KRUTTJEJERNA?

Tjejvansbrosimningen 7 juli 2012
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Helena Eckelöv

    ’jag é redo… é ni redo! ohooh – é ni redo för en sammanstötning bitihop bitihop… hoho’

    Puzz Löv U tjejer 😉