Niiiniskitchenlife

Kyckling i krämig parmesansås

Sugen på något gott till ikväll? Jag kan ärligt säga att jag saknar de stora barnen så ofantligt mycket. Skulle så gärna bjuda dem på en härlig middag hemma vid köksbordet. Det får bli när vi kommer hem, helt klart!IMG_1958

Den här kycklingrätter är verkligen fantastiskt god! Jag är en riktig sucker för kyckling. Jag köper helst färsk kyckling då jag tycker att de är godast. Det är mycket mat och inga senor och fettslamsor, sånt som jag har så svårt för. En kyckling är så ren och fri från sånt.

IMG_1956

Den här såsen som kycklingen fick koka blev så galet god alltså! En riktig höjdare och en typisk Nina-smak.

IMG_1961

Vi åt kyckligen med ris och en feta/myntaröra. Favvoröran helt klart!

IMG_1964

RECEPT Ninas kyckling med krämig parmesansås.

4 kycklingfiléer
2 dl creme fraiche
1 1/2 dl grädde
2 msk kalvfond
2 tsk soya
1 msk balsamvinäger
2 dl riven parmesan
salt (var lite försiktig d både parmesan, soya och fond innehåller salt.)
peppar

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 200 grader. Lägg kycklingfiléerna i en ugnsfast form. Salta och peppra dom lite. Skjuts in i ugnen i ca 25 min.

2) Blanda samman creme fraiche, grädde, fond, soya, balsamvinäger och parmesan.

3) Ta ut kycklingen ur ugnen efter 25 min, häll på parmesansåsen över kycklingen. Skjuts in i ugnen i ytterligare 20 min. Ta ut och servera med vitt ris och en röra på fetaost och mynta.

Följ gärna mig på Facebook och Instagram för många fler recept på bak/mat, inspo och tips. 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Lena Klaar

    Jag har provat många av dina recept och de är alla lika goda. Dina recept får mig att vilja spendera mer tid i köket och jag njuter verkligen av det. Tack för en bra blogg.

  2. Ulla Torstensson

    Samma här, dina recept är tydliga, lättlagade och inspirerar mig till att pröva! Jag lyckas alltid få till något gott med hjälp av dem! Väldigt tacksam över att få ta del av din matblogg ❤️?