Tänkte att det var bättre att jag skriver mina veckomatsedlar på söndagar istället. Lättare med planeringen då kanske? Hoppas du ska bli lite inspirerad och få lite ideer till maten i veckan. Eller så tar du den bara rakt av.
MÅNDAG
TISDAG
Fetaostbakad lax med persiljesås
ONSDAG
TORSDAG
FREDAG
Parmainlindad kycklingfilé i rosmarin & balsamicosås med ört & solrosfröpotatis.
RECEPT:
4 kycklingfiléer skurna i 4 långa bitar (vill du hellre ha fläskfile går det lika bra)
1 burk créme fraiche
3 dl grädde
1 msk rosmarin (torkad)
3 msk balsamico (balsamvinäger)
1 msk kalvfond
1 msk soya
Gör såhär:
Lägg kycklingfiléerna i en ugnsfast form. Ställ in i ugnen på 225 grader i ca 10 min. Blanda resten av ingredienserna i en bunke, vispa ut ordentligt. Ta ut kycklingen och häll över såsen. In i ugnen i ca 20 minuter till så det får puttra in i kycklingen.
Potatisen lägger du på en bakplåt med bakplåtspapper. Rings över rikligt med olivolja, strö över ca 3 msk solrosfrön och ca 1 msk torkad timjan. Rör om så det blandas. In i ugnen på 200 grader i ca 30-35 min.
VECKANS GOTTA