Ett middagstips såhär mitt i lunchtiden.
Denna rätt var såå god. Ugnsbakad kyckling med klyftpotatis och Ninas gourmétsås.
ENJOY! ♥
RECEPT:
4 kycklingfiléer, delade i 4 avlånga bitar
8 potatisar skalade
valfri kryddning
Gourmétsås:
1 röd paprika tärnad
2 schalottenlökar hackad
2 dl vatten
1 msk dijonsenap
1 msk soya
1 vitlökslyfta pressad
1 msk balsamvinäger
2 dl creme fraiche
Gör såhär:
Lägg de delade kycklingfiléerna i en ugnsfast form. Krydda efter smak. Vi använde salt och peppar bara. Klyfta upp potatisarna och lägg dem på bakplåtpappersklädd plåt. Ringla över olivolja, salta och peppra. Det kan också vara väldigt gott att krydda med torkad timjan. In med allt i ugnen på 225 grader i ca 30 minuter.
Såsen:
Fräs paprikan och löken i lite olja. Fräs tills det mjuknat. Häll på vatten, häll i soya, balsamvinäger, dijonsenap, pressad vitlök och låt puttra tills det mesta vattnet dunstat. Häll på creme fraiche och åt puttra på medelvärme i ca 5 min. Servera till kycklingen och potatisen.
Låter väldigt gott men det framgår inte hur länge kycklingfiléerna skulle vara i ugnen??? Inte 30 minuter väl?
Jag gjorde kycklingen och såsen som en gryta och hade klyftpotatis till 😀 det blev jättegott 😀