Idag kände jag bara att det var på sin plats att få en smak av sommaren. Den här hallonkakan har fått toppbetyg av både er läsare och de jag bjudit den på. Så kort och gott! Testa! ???
2 st ägg
2 dl socker
2.5 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 dl hallon
75 g smör
0,75 dl mjölk
Gör såhär:
1) Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Vispa ägg, vaniljsocker och strösocker riktigt fluffigt.
2) Blanda vetemjöl och bakpuver. Häll i detta i äggsmeten. Rör om med slickepott.
3) Häll i det smälta smöret, rör runt allt till en smidig smet. Häll till sist i mjölken. Rör om.
4) Smöra och bröa en liten springform, min är ca 22 cm i diameter. Häll i smeten. Fördela hallonen runtom i kakan. Vill du ha mer hallon än 1 dl går det bra också, bara du har lite kaka kvar också. ?
5) Grädda i ca 20 min eller tills du har en torr sticka. Ta ut och låt svalna. Pudra över florsocker och skär upp. NJUT!