Niiiniskitchenlife

Chokladkaka trifle med nutella mousse

Innan jag berättar om vår dag så tänkte jag bjussa dig på ett trifle-tips. Kanske har du ingen jordgubbstårta klar? Eller så önskar du att du hade recept på något nytt och skojigt till midsommarbordet. Tadaaaaa, här har du det! Nu ska du få tips på trifle som inte går av för hackor alltså. Vad tror du om en chokladkake/nutellmousse trifle med jordgubbar och vaniljgrädde?! Nedan får du receptet!


Recept Chokladkake/nutellamousse trifle med jordgubbar: 

2,5 dl mjöl

1 tsk salt

2 tsk bakpulver

1 tsk bikarbonat

1,75 dl kakao

3 dl socker

1,75 dl rapsolja

2,5 dl kokt varmt kaffe

125 g smör

0,75 dl grädde

0,5 dl mjölk

2 stora ägg

1 1/2 tsk vaniljsocker

Gör Såhär:

Sätt ugnen på 150 grader. Lägg bakplåtspapper i botten på 2 springformar på ca 22 cm. Smöra gärna bakplåtspappret och sidorna.

Blanda samman mjöl, salt, bikarbonat, bakpulver, kakao och socker i en bakbunke.

Tillsätt kaffet, olja, mjölk, grädde och smör. Vispa i ca: 2 minuter.

Skrapa ned allt från sidorna från bunken. Ha i vaniljsocker och äggen. Vispa i 2 minuter till. Det kommer vara en väldigt ”vattnig” smet.

Häll smeten i formarna och grädda i ca 30 minuter. Kakan ska vara genomgräddad och känner du med sticka ska den vara helt torr.

Låt kakorna svalna i formarna i ca 10 minuter. Lossa sedan sidorna i springformen och låt kakorna svalna helt.

Nutella mousse:

2,5 dl Nutella

5 msk vatten

2 msk mjukt smör

2,5 dl vispgrädde

Gör såhär:

Blanda Nutella och vatten i en skål. Ställ skålen i ett vattenbad över en kastrull, botten ska dock inte nudda vattnet. Smält nutellan och vattnet tillsammans. Rör om tills det är lent och smidigt. Lägg i smör och rör om tills det är ordentligt utblandat. Ta av från värmen.

I en annan bunke, vispa grädden tills den blir ”toppig”. Ta ca 1/3 av grädden och ha i den i Nutellan. Ta sedan resten av grädden och blanda i det (man gör såhär för att grädden inte ska skära sig). Ha i kylen tills den är redo att användas.

Vaniljgrädde: 

5 dl vispgrädde

1 tsk vaniljsocker

0,5 dl florsocker

Gör såhär:

Vispa samman allt till du får stela toppar av grädden. Då är den lagom vispad.

5 dl jordgubbar

I en skål:

Varva mousse, kakbitar, skivade jordgubbar och avsluta med att toppa med vaniljgrädde och jordgubbar! Se till att du har en stor skål, gärna i glas så man ser härligheten utanpå. Ät & njut!

 * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.