Idag var det återigen dags att göra lite mer Nutella. Denna gången gjorde jag den inte nyttig. Ville testa göra den som innehåller socker, den som Milo bara får äta på helgerna. 🙂 Dock utan nötter!
Den här är som vanlig nutella men den är nötfri då. Jag tål ju inte nötter så jag kan ju aldrig äta vanlig Nutella. Denna kan jag nu baka på och ha som fyllning i olika saker. Nomnomnom……
Jag ska nog också slå till på att ha den på mackan till helgen, ibland när Milo äter sina helgmackor med Nutella på ser det sååå gott ut! Måste ju testa då jag aldrig gjort det.
RECEPT:
1½ dl solrosfrön
50 g smör
½ dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
2 msk rapsolja
Gör såhär:
Mixa solrosfröna ordentligt i en blender/mixer. Det ska bli så gott som mjöl av det. Blanda ihop alla ingredienser. Avsluta med att mixa ihop allting ordentligt med en handmixer. Det ska vara en följsam ganska seg smet. Är den fööör seg så fyller du på med lite olja. Förvara i en glasburk med tätslutande lock i kylen. Håller i drygt en vecka, uppemot två. I denna sats är det inte så mycket, men vill du fylla en burk ordenligt dubblar du bara satsen.
Åh vad bra!!! Här tål vi inte heller alla nötter så Nutella är ju inget alternativ eftersom spår av inte funkar.. Funderar på om det funkar att göra på mjölkfritt margarin dock… Storskrutt tål inte mjölk heller…
Absolut, det kan du göra! ?
Åh vad bra!!! Här tål vi inte heller alla nötter så Nutella är ju inget alternativ eftersom spår av inte funkar.. Funderar på om det funkar att göra på mjölkfritt margarin dock… Storskrutt tål inte mjölk heller…
Absolut, det kan du göra! ?