Ost och baconfyllda köttfärsbullar
600 g nötfärs eller blandfärs
1 ägg
½ dl grädde
1 gul lök
Salt (beräkna ca 1 tsk salt/500 gr färs)
Peppar
1 vitlöksklyfta
1 paket bacon
Ädelost eller annan god ost du gillar, ca 1 tsk till varje biff
Gör såhär:
1) Sätt ugnen på 200 grader.
2) Riv löken. Blanda samman färs, ägg, grädde, lök, salt och peppar. Forma till 16 st köttfärsbullar.
3) Hacka vitlöken och klipp ner bacon i mindre bitar. Stek bacon och lägg mot slutet ner den hackade vitlöken.
4) Lägg i bacon, vitlök, ost, ”vik ihop” biffen och rulla till den igen.
5) Bryn hastigt i stekpanna så biffarna får färg. Ställ dem därefter i ugnen ca 20 minuter tills de är klara.
Följ gärna min >>Facebooksida<< och >>Instagramsida<< för mer inspo, recept och tips.