Godmorgon! ♥
Idag väntar kontorsjobb men innan jag far iväg här så måste jag tipsa dig om hur du gör riktigt god hemmagjord musli!
Det var nästan så jag längtade tills att det skulle bli morgon igår kväll! Jag gjorde nämligen hemmagjord musli igår. Alltså, den doften som spred sig här hemma gick inte av för hackor. Hemmagjord musli är både enkelt och såå sjukt gott. Inte blir det sämre av att man vet att det inte är nå skit i det, utan man har själv stoppat i ingredienserna. Just denna musli är både gluten och nötfri dessutom men det gör man ju som man vill!
Ingredienser:
6 dl glutenfria havregryn (ta vanliga om du inte undviker gluten)
2 dl solrosfrön
2 dl pumpakärnor
1/2 dl hela linfrön
1 dl ljus sirap
1/2 dl vatten
1 1/2 tsk kanel
Gör såhär:
Sätt ugnen på 200 grader. Häll alla torra ingredienser på en bakplåtpappersklädd plåt. Blanda sedan sirap, vatten och kanel. Häll över havregrynsblandningen och rör om ordentligt. Ställ sedan i mimtten av ugnen i ca 15-20 minuter. Tills att det nästintill torkat helt. Ta ut ur ugnen och låt stå och svalna på plåten tills det är helt torrt.
Testat müslin nu! Doftar ljuuuuvligt i huset
Kan man byta ut sirapen, till ett nyttigare alternativ? Kanske man ta olja istället?
Tack för en bra blogg!
Olja går bra, honung också om du tänker lite ”nyttigare”!