Niiiniskitchenlife

SAFFRANSCHEESECAKE

IMG_7805.JPG
SAFFRANSCHEESECAKE

Här ska du få ett recept på en riktig härlighet! Wow säger jag bara. Det är som att packa ihop julen i en lite springform som sen bara exploderar i munnen. Var beredd på en smaksensation!

130 gr florsocker
3 st ägg
200 gram Philadelphiaost
3 dl vispgrädde
4 paket saffran
1 1/2 tsk romessens
3 paket pepparkakor (kung Oscar)
25 gr smält smör
2 tsk pressad citron
1 tsk strösocker
(Att fylla på med omalen saffran i cheesecakesmeten förhöjer känslan)

Gör såhär:

Dela först äggen. Vispa florsocker och äggulor luftigt och blanda sedan i philadelphiaosten. Vispa sedan grädden i en annan bunke, och vispa äggvitorna hårt i ytterliggare en bunke, jag brukar vispa i min köksmaskin. Pressa i ca två teskedar citron och tillsätt romessensen i ägg, socker och philadelphiaoströran. Tillsätt saffranen i äggblandningen. Häll i vispgrädden och blanda nu samman allt. Ta pepparkakorna och krossa dem till småsmulor. Smält smöret under tiden och blanda sedan det smälta smöret och pepparkakssmulorna. Pressa ner hälften av mängden i botten av en springform. Häll sedan över smeten i springformen. Det som är kvar av pepparkakssmulorna strös ovanpå smeten. Ställ in formen i frysen i ca 5 timmar. Man kan dekorera med valfria bär t ex. Något som är gott är att ha på marinerade hjortron. Tag sedan fram cheesecaken ca 15 minuter före servering.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.