Saffranstemat fortsätter. Jag vill tipsa Er om de absolut bästa recepten såklart, därför ska du få receptet på dessa härligheter. Jag kan lova dig att detta recept är helt galet gott!! Jag har aldrig ätit godare saffransbullar i hela mitt liv och då är jag heeeelt ärlig! Jag väljer att ha i lite mindre saffran för jag vill ändå känna den vanliga vetebullesmaken. Vill du ha mycket saffranssmak så har du i 4 påsar istället för 2 som jag hade. Jag gjorde lite olika storlekar för att ha både små och stora.
RECEPT på ca 40 bullar
5 dl mjölk
2 påsar (1 g) saffran
50 g jäst
1/2 tsk salt
2 dl strösocker
250 g créme fraiche 15%
100 g mjukt smör
Ca 12-13 dl vetemjöl special
Fyllning:
200 g mandelmassa
200 g mjukt smör
1 dl råsocker
1 msk malen kanel
Pensling:
1 ägg
1 msk vispgrädde
Pärlsocker
Gör så här:
Värm mjölk och saffran till max 37 grader. Lös upp jästen i degvätskan.
Tillsätt salt, strösocker och créme fraiche. Tillsätt mjukt smör och vetemjöl, lite i taget. Knåda degen väl. Låt jäsa till dubbel storlek i bunken under duk, i cirka 45 minuter.
Sätt ugnen på 200 grader.
Riv mandelmassan. Vispa mandelmassa, smör och råsocker till en slät massa. Knåda degen lätt på mjölat bakbord och dela den i två lika stora delar. Kavla ut varje degbit till en rektangel, 45 x 20 cm, cirka 1 cm tjock.
Bred fyllningen över degen och rulla ihop till en tajt rulle från långsida till långsida. Skiva varje rulle i cirka 2-3 cm breda bitar.
Lägg bitarna i pappersformar i en muffinsplåt eller på en bakplåt. Jäs under bakduk i cirka 30 minuter. Vispa upp ägg och grädde till penslingen. Pensla bullarna, strö över pärlsocker och grädda i 10-13 minuter. Ät & njut!
PS: Gillar man inte mandelmassa går det givetvis bra att fylla med bara smör, socker och kanel. Ett tips är att då blanda i 1 msk vaniljsocker i smöret! MUMS!
Är råsocker i fyllningen ett måste el man kan ta vanligt socker??? Vill ju få bästa smaken men använder råsocker så sällan så ville veta om det är värt stt köpa hem….=) tänkte baka ett gäng imorgon
Tackar för underbar blogg!!!
Jag skulle använda råsocker gör smaken, men det funkar givetvis med vanligt socker också. Lycka till! ❤️
Är råsocker i fyllningen ett måste el man kan ta vanligt socker??? Vill ju få bästa smaken men använder råsocker så sällan så ville veta om det är värt stt köpa hem….=) tänkte baka ett gäng imorgon
Tackar för underbar blogg!!!
Jag skulle använda råsocker gör smaken, men det funkar givetvis med vanligt socker också. Lycka till! ❤️
Hej!
Förra året delade du med dig receptet på en fantastisk saffranskladdkaka. Jag hade tänkt göra den i helgen men har glömt bort receptet, har du det på lager någonstans?
Kram Evelina
Kika lite längre ner i bloggen! Skrev det inlägget för bara några dagar sedan. ❤️