Alltså…. HERRE-MIN-JEEEEEE halleluja moment deluxe. Ungefär så måste jag förklara hur gott denna kakan smakade. Du MÅSTE testa och baka denna! Lova mig det…. 🙂 Det är en ljus kladdkaka med en tosca gjord på cornflakes över. Cornflakesen blir sådär härligt sega i kolaröran och passar så underbart bra till kakan. Alltså….detta mina damer och herrar, ja det är som sammet i gommen.
Ingredienser:
8 ägg
10 dl socker
400 gr smält smör
2 msk vaniljsocker
1/2 msk bakpulver
8,5 dl vetemjöl
Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en långpanna. Vispa ägg och socker vitt och fluffigt. Smält smöret. Blanda de torra ingredienserna och blanda försiktigt i de äggsmeten. Häll i äggsmeten i långpanna och grädda i ca 20 min. Den ska vara lite kladdig. Under tiden kakan gräddas kan du göra toscan.
Tosca:
8 dl cornflakes
1 dl ljus sirap
2 dl strösocker
1,5 dl vispgrädde
75 gr smör
Blanda alla ingredienser i en kastrull. Koka upp och låt koka ihop i ca 10 min. Bred sedan toscan över kakan och in i ugnen igen i ca 5 – 10 minuter.
Ät & njut!!!
Hej:-)
Bakat kakan precis men undrar om jag missförstått receptet;-) Ska cornflakesen koka med i smeten elr blandas i när smeten kokat klart? Blandade i så de kokade med men nja, de blev mest mjuka o inget knackiga alls…
Cornflakesen ska koka med i receptet. Jag fyllde även på några extra under tiden. Sen blir dom liksom sådär sega när man stoppar in kakan i ugnen för andra gången. Då ska du nog ha kakan i ugnen en stund till.
Hej!
Idag när jag har varit inne på din hemsida så ligger texten på bilderna osv..
Jätte knasigt..
Hejhej!
Wow va gott det låter! Mumsmums!
Du e så himla duktig & så jädrans härlig & go!
Ha det bra! Kram