Niiiniskitchenlife

Dagens MIDDAGSTIPS – PEPPARROTSLAX Viktväktarrecept

20131002-054454.jpg
Peparrotslax, 4 portioner – 13PP/portion.

Alltså, lax och pepparrot kan väl vara en utav de godaste kombinationerna. Den lite syrliga, starka pepparroten mot len lax. Halleluja! Här bjuder jag på ett ”Dagens Middagstips”.

RECEPT:

500 g Lax
1/2 st Citron
1 st Lagerblad
5 korn Kryddpeppar
800 g Potatis
2 stånd Broccoli
2 msk Margarin flytande 80%
3 msk Vetemjöl
5 dl Lättmjölk 0,5%
1 1/2 msk (riven/rivet) Pepparrot

Instruktioner

Koka potatis och broccoli. Gör såsen, smält margarinet i en kastrull. Rör i mjöl och späd med mjölk. Låt koka upp under omrörning. Låt den sjuda på svag värme ca 5 min. Smaka av med salt, peppar och pepparrot. Lägg rivet citronskal, lagerblad och pepparkorn i en traktörpanna, häll på 1 -1½ dl vatten och lite salt. Låt det koka upp och lägg ner fisken. Låt den sjuda på svag värme ca 5 min. Ta bort ifrån värmen och låt det stå under lock ca 5 min tills den känns fast. Servera med potatis, pepparrotssås och broccoli. Tips! Riv lite pepparrot och lägg på fisken när den serveras.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.