Dags för ett nytt recept. Jag tänker nämligen att det måste vara fantastiskt med saffran i Silviakakan! Sagt och gjort, här har du recept på det.
RECEPT:
3 ägg
2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1/2 msk vaniljsocker
1,5 dl vatten
Glasyr:
100 g smör
1,5 dl florsocker
1,5 msk vaniljsocker
1 äggula
0,5 g saffran (1 påse)
Gör såhär:
1) Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och strösocker riktigt fluffigt och vitt.
2) Blanda vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver. Sedan brukar jag sila i det i äggsmeten för att slippa alla former av klumpar. Blir aldrig klumpar så. Rör med slickepott.
3) Häll sist i vattnet och rör runt.
4) Ha i bakplåtspapper i en springform. Häll i smeten i den och grädda sedan i mitten av ugnen i ca 20-25 minuter. Kolla så den är torr rakt igenom. Ta sedan ut kakan och låt den svalna helt.
Glasyren:
1) Smält smöret, häll i saffranet och rör om ordentligt.
2) Häll i florsocker och vaniljsocker. Rör runt.
3) Ha i äggulan och rör runt.
4) Bred över glasyren på den avsvalnade kakan och toppa med strössel eller kokosflingor.
Den här kakan är saftig och helt galet god. Alla älskar den alltid! Det är liksom en kaka som man typ aldrig kan misslyckas med. En enkel och bra kaka att ta till när man väntar gäster t ex.
Följ mig gärna på min FB-sida HÄR.
Följ mig gärna på Instagram HÄR.
Följ mig gärna på Bloglovin HÄR.
Den har jag gjort två gånger på ditt recept. Super god! Nu ska jag så klart testa med saffran oxå. Ha en bra kväll