Ja men nu är det dags för dagens recept då, marmorerad chokladcheesecake på mördegsbotten. Denna långpannekaka var maaagisk! Tycker verkligen du ska testa dessa till helgen! Åh, dom du bjuder dem på till kommer tacka dig för ett smaskigt recept kan jag lova.
RECEPT:
Mördegsbotten:
5 dl vetemjöl
5 msk marsanpulver (pulvret du gör vaniljsås av)
250 g mjukt smör
1 dl florsocker
Fyllning:
600 g färskost
4 ägg
2 tsk vaniljsocker
1 dl strösocker
200 g mjölkchoklad
Gör såhär:
1) Börja med botten. Klä en långpanna med bakplåtspapper, ca 25×35 cm i omkrets.
2) Blanda de torra ingredienserna. Tillsätt smöret i bitar. Kör snabbt ihop allt till en del. Jag använde elvisp. Det går fint i matberedare också.
3) Tryck ut degen i långpannan. Försök få den så jämn som möjligt.
4) Grädda botten på 175 grader i ca 15 min.
5) För att göra fyllningen så klickar du i all cream cheese i en bunke.. Tillsätt ägg, vaniljsocker och socker. Vispa till en slät smet. Smält chokladen.
6) Bred ut smeten över mördegsbotten. Ringla sedan över den smälta chokladen och här får du gärna göra lite figurer med chokladen. Jag brukar använda en tandpetare och köra runt det. Fantasin sätter gränserna här.
7) Grädda kakan nedre delen i ca 25 minuter eller tills kakan stannat av eller stelnat. Låt svalna en stund innan du skär upp den i fyrkanter.
Följ mig gärna på min Facebook och Instagram för massa mer recept på mat och bak, inspo samt tips.