Hörni, i helgen som var bakade jag lite. Det var så härligt och stå och slamra i köket. Känna värmen från ugnen och få massa härlig bakdoft hemma. Det är när jag får göra något alldeles nytt som jag känner att jag riktigt blommar. När jag får prova nya recept och sätta min prägel på det. Jag älskar det verkligen. Sedan älskar jag också att fota, att lägga upp det sådär härligt och sen få redigera och fixa med bilderna. Det är så kul! Jag älskar mitt jobb!
Om det finns något du ska baka till adventsfikat så är det den här kakan. Den här är fulproppad med jul kan man säga. Det finns få saker som är så mycket jul som en riktigt härlig saffranskaka. Den här innehåller rårörda lingon, vit choklad och så saffran då. Fantastiskt!
RECEPT:
2 pkt saffran (1 g)
275 g smör
3 ägg
3 dl strösocker
5 1/2 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
200 g vit choklad
2 dl mjölk
250 g rårörda lingon
Gör såhär:
1) Sätt ugnen på 200 grader. Mortla sedan saffranet tillsammans med strösocker. Detta gör att saffranet släpper ifrån sig ännu mer av sin goda smak. Smält också smöret och häll sedan saffranet i smöret.
2) Vispa samman ägg och strösocker. Vispa till smeten är fluffig och ljusgul.
3) Blanda sedan de torra ingredienserna och hacka chokladen.
4) Vänd i mjölblandningen i äggsmeten. Häll också i det smälta smöret och mjölken. Rör försiktigt tills du har en jämn smet. Häll sedan i den hackade chokladen och blanda runt.
5) Lägg i bakplåtspapper i en ugnsform på ca 25×35 cm. Häll i smeten.
6) Toppa med rårörda lingon och grädda sedan kakan i ca 20-25 minuter. Ta ut den när den är helt torr, känn med en sticka. Låt kakan svalna innan du skär upp den och pudra den sedan med florsocker.
Följ gärna min Facebooksida och Instagram för massa mer recept, inspo och tips.
Gillar du saffran kan du kika in dessa recept också:
Underbara saffranssemlor.
Härliga saffranssemmelwraps.
Gud va gott