I morse var jag en god mor och fru och brassade scones åt oss till frukost. Ämen så sjuuuuukt gott! Söta, goda, lite knapriga och så jättesaftiga. Dessa måste du verkligen prova! Med alla frön till blir det så himla himla gott.
Recept ca 8 scones:
0,25 dl chiafrön
2,25 dl vaniljyoghurt
1 dl havregryn
3 dl glutenfri mjölmix
1 msk fiberhusk
1/2 tsk salt
1 tsk bakpulver
75 g smör
Gör såhär:
1) Låt chiafrön och fiberhusk svälla tillsammans med vaniljyoghurten.
2) Blanda mjöl, havregryn, mjölmix, salt och bakpulver. Häll i detta i yoghurten. Blanda ordenligt.
3) Smält smöret lite, får gärna vara kvar lite fasta bitar. Blanda i det tills du har en gladdig smet.
4) Lägg bakplåtspapper på en ugnsplåt. Fördela ut smeten och skär gärna igenom till du har 8 bitar och nagga dem lite lätt. Toppa med lite solrosfrön.
5) Grädda på 250 grader i ca 10 minuter. De ska ha fått fin färg.
Följ mig gärna på min Facebooksida och Instagram för många fler recept, tips och inspo.
Kika gärna in dessa recept också:
Underbara citronscones.
Härliga glutenfria/LCHF-vänliga snabbfrallor med kardemumma.