RECEPT:
175 g smör
1 pkt saffran 1/2 g
2 ägg
3 dl strösocker
1 1/2 dl grädde
1/2 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
2 1/2 dl mjölmix
1 1/2 dl rismjöl
1 dl potatismjöl
Gör såhär:
1) Smält smöret. Häll i saffranet och låt det smälta ned ordentligt med smöret. Häll i grädden.
2) Vispa ägg och strösocker ljust och fluffigt.
3) Blanda de torra ingredienserna och häll i detta i äggsmeten. Vänd med slickepott.
4) Häll i smörblandningen, rör runt till en jämn smet. Låt detta stå och svälla en stund.
5) Häll smeten i en springform med bakplåtspapper i botten. Grädda på 175 grader i ca 20-25 min. Kakan ska vara torr. Pudra över florsocker innan servering.
Följ mig gärna på Facebook och Instagram för mer recept, inspo och inspiration.
Kika gärna in på denna >>glutenfria vita kladdkaka.<<