Hörni bloggisar! Imorgon är det kladdkakans dag och jag dreglar redan! Herreminjeee så gott bakverk detta är alltså. Jag får dåndimpen! En riktigt kladdig kladdkaka till en klick grädde och en kopp kaffe. Halleluja! ♥
Denna kladdkaka med chokladfudge uppepå är för bra för att vara sann! Jag säger bara det….så ät den på egen risk, ok?
RECEPT:
3 ägg
3 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
2 dl vetemjöl
150 gram smält smör
½ tsk salt
Glutenfritt recept:
3 ägg
3 ½ dl socker
1 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
3 dl rismjöl
1 dl pofiber
150 g smält smör
½ tsk salt
Gör såhär:
1) Sätt ugnen på 175 grader. Lägg i bakplåtspapper i botten av en springform med avtagbara kanter på ca 24 cm.
2) Smält smöret och låt svalna något.
3) Rör ihop ägg och socker, du får inte vispa utan bara rör ihop det då det inte får komma in så mycket luft i kakan, vi vill ju ha den kladdig – inte luftig.
4) Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten, rör till sist i det smälta smöret. Häll i smeten i springformen . Ställ in i ugnen i cirka 20-30 minuter, den ska fortfarande vara kladdig invändigt. Jag hade min inne i 26 min. Jag bakar ALDRIG i varmluft utan vanlig ugnsvärme.
Chokladfudge
1 dl vispgrädde
150 g mörk choklad
1 dl strösocker
3⁄4 dl sirap
50 g smör
Gör såhär:
Hacka chokladen grovt. Koka upp grädde, socker, sirap, choklad och smör. Låt koka under omrörning ca 5-7 min. Häll chokladfudgen över kakan och ställ den i kylen tills fudgen stelnat. Beräkna ca 1 timma, vill du det ska gå fortare ställer du den i frysen. Kakan kan serveras som den är eller med en härlig klick vispgrädde till. Ät sedan och njut så mycket du bara orkar och kan.
Följ mig gärna på Instagram HÄR.
Följ gärna min FB-sida med fler tips och recept HÄR.
Följ mig gärna på Bloglovin HÄR.
För många fler kladdkakerecept så kan du fortsätta kika nedåt och dregla lite du med! 🙂
Vad sägs om >>toscakladdkaka<<.
Eller denna >>saffranskladdkaka<<.
Den här magiska kladdkakan med >>saffransfudge.<<
Hoppas du får lite inspiration att baka en kladdkaka tills imorgon! ♥♥♥
Vad använder du för mörk choklad när du gör fudgen? Tycker alltid att det blir för stark smak. Nu tog jag ändå 55 procentig mörk bakchoklad och det är ju inte så mörk.
Och då gillar jag bara mörk choklad i vanliga fall. Äter inte ens mjölkchoklad..
Jag använder oftast lindts 70%iga! Den är god utan att vara besk!
Ja så gott ? Men du… Hade inte kombinationen kärleksmums/pepparkaka som du tipsade om varit en oslagbar kladdkakesmak också eller är det bara jag som är helt ute o reser ?
Åh, jooo….det ska definitivt testas! ?♥️