Niiiniskitchenlife

Pepparkaks och kaffemums

Inlägget innehåller annonslänk för KitchenTime. 

Hörni, dags för ytterligare ett recept idag. Den här kunde liksom inte vänta. Det är en kaka som jag kan lova dig att du kommer få så galet mycket beröm för. Den är så sjukt god! Kaffet och pepparkakssmaken gifter sig så fantastiskt fint med varandra. En fluffig kaka som smeker gommen så fint.

IMG_8186 IMG_8188 IMG_8192

Dessa kaffe och pepparkaksrutor är en riktig höjdare. Mums mums säger jag!

IMG_8189 IMG_8193

RECEPT:

150 gram smör
3 ägg
3 dl socker
2 msk pepparkakskryddor
1/2 tsk mald ingefära (kan uteslutas)
dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 1/2 dl mjölk

Pepparkaks och kaffetopping:

100 gram smör
 msk pepparkakskryddor
2 tsk snabbkaffe
3 ½ dl florsocker

Garnering:

Kokosflingor

Gör såhär:

1) Smält smöret Vispa sedan samman ägg och strösocker tills du har en fluffig ljugul smet.

2) Blanda samman alla torra ingredienser och häll i det i äggsmeten. Rör runt med en slickepott till du har en seg smet.

3) Häll i mjölk och smöret. Rör runt med slickepott tills du har en jämn smet.

4) Lägg i bakplåtspapper i en ugnsform på ca 25×35 cm. Jag tycker den här >>ugnsformen<< är jättebra. Häll i smeten och grädda på 175 grader i ca 20-30 min. Känns med en sticka, kakan ska vara torr rakt igenom.

Medan du har kakan i ugnen så kan du förbereda toppingen till din kaka. Smält smöret. Häll sedan snabbkaffet, kryddor och florsocker. Rör runt. Låt kakan svalna ordentligt innan du brer på toppingen på kakan. Avsluta med att strö på kokosflingor.

Följ mig gärna på Facebook och Instagram för många fler recept, inspiration och tips. 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Anne-Marie

    Hej!
    Har du gjort denna glutenfri någon gång? Det där med att baka glutenfritt tycker jag kan vara svårt./Anne-Marie