Inlägget innehåller annonslänk för KitchenTime.
Hörni, dags för ytterligare ett recept idag. Den här kunde liksom inte vänta. Det är en kaka som jag kan lova dig att du kommer få så galet mycket beröm för. Den är så sjukt god! Kaffet och pepparkakssmaken gifter sig så fantastiskt fint med varandra. En fluffig kaka som smeker gommen så fint.
Dessa kaffe och pepparkaksrutor är en riktig höjdare. Mums mums säger jag!
RECEPT:
150 gram smör
3 ägg
3 dl socker
2 msk pepparkakskryddor
1/2 tsk mald ingefära (kan uteslutas)
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 1/2 dl mjölk
Pepparkaks och kaffetopping:
100 gram smör
1 msk pepparkakskryddor
2 tsk snabbkaffe
3 ½ dl florsocker
Garnering:
Kokosflingor
Gör såhär:
1) Smält smöret Vispa sedan samman ägg och strösocker tills du har en fluffig ljugul smet.
2) Blanda samman alla torra ingredienser och häll i det i äggsmeten. Rör runt med en slickepott till du har en seg smet.
3) Häll i mjölk och smöret. Rör runt med slickepott tills du har en jämn smet.
4) Lägg i bakplåtspapper i en ugnsform på ca 25×35 cm. Jag tycker den här >>ugnsformen<< är jättebra. Häll i smeten och grädda på 175 grader i ca 20-30 min. Känns med en sticka, kakan ska vara torr rakt igenom.
Medan du har kakan i ugnen så kan du förbereda toppingen till din kaka. Smält smöret. Häll sedan snabbkaffet, kryddor och florsocker. Rör runt. Låt kakan svalna ordentligt innan du brer på toppingen på kakan. Avsluta med att strö på kokosflingor.
Följ mig gärna på Facebook och Instagram för många fler recept, inspiration och tips.
Är det snabbkaffepulver du har eller så att säga drickbart kaffe?
Snabbkaffepulver ?
Är det bara snabbkaffe pulver du har i frostingen?
Hej!
Har du gjort denna glutenfri någon gång? Det där med att baka glutenfritt tycker jag kan vara svårt./Anne-Marie
Tyvärr inte, inte ännu. Hoppas kunna i framtiden. ???
Åh va gott! Det tänker jag baka till sonens födelsedag om några veckor.
Men huuur gott lät inte det då ?