I helgen testade jag att baka riktigt kladdiga glutenfria chokladmuffins, Många tror ju att glutenfritt ofta blir torrt och tråkigt. Med detta bakverk kan jag verkligen motbevisa det. Bjöd dessa till två som inte äter glutenfritt i vanliga fall. Båda tyckte det var vansinnigt gott. Huurrraa! Blir alltid lika lycklig när jag lyckas med glutenfria recept.
Bjöd på vaniljsås till dessa godingar och herreminjeee så smaskigt det var alltså! Längtar till nästa gång jag bakar dessa och jag får äta dem igen.
De är så hääääärligt med det där kladdiga invändigt alltså! MUUUUMS!
RECEPT:
175 g smält smör
2 ägg
3 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1,5 dl mjölmix
4 msk kakao
Gör såhär:
Blanda samman ägg och socker. Inte vispa nämnvärt utan bara så det går ihop ordentligt.
Blanda de torra ingredienserna och vänd i det med en slickepott. Rör runt försiktigt tills du har en jämn seg smet.
Häll i det smälta smöret och rör om ordentligt.
Häll i det i hårda/stadiga muffinsformar. Eller så använder du en muffinsplåt med vilka formar du vill då plåten i sig är stadig.
Grädda i ca 20 minuter på 175 grader. Pudra med florsocker innan servering.
175 grader?
Har ändrat, det var fel. ?
Ska det bara vara 75 grader?
Förlåt, tryckfelsnisse hade smugit in här. 175 grader, har ändrat nu. ?