Åh den här kycklinggrytan som man lagar i ugnen får det att drypa i min mun alltså. Så otroligt gott så jag smäller av alltså. Längtar till vi lagar denna rätt nästa gång. Så mumsigt alltså! Kycklingen blir sådär härligt mör och smakerna är bara så fantastiska.
Kycklinggryta a la Niiinis
4 kycklingfileer
1 purjolök
1 pkt fetaost
1 dl river parmesan
2 dl creme fraiche
2 dl grädde
2 msk kycklingfond
2 tsk soya
Gör såhär:
1) Skär kycklingfileerna i 4 bitar. Tänk dig att du skär ett snitt längs kycklingfilens mitt, sedan skär du även ett snitt på de bitarna du har kvar. Det ska bli 4 långa bitar. Stek dessa bitar i lite smör, de får gärna bli genomstekta, dock så blir det klara ordentligt i ugnen om du inte skulle göra det.
2) Hacka purjolöken och fetaosten. Blanda samman creme fraiche, grädde, fond, soya, purjolöken, fetaosten och den rivna parmesanen.
3) Lägg kycklingfileerna i en ugnsfast form och häll sedan röran uppepå. Spar gärna lite parmesan till att toppa allt med.
4) Skjuts in i ugnen på 200 grader i ca 20 min. Serveras med ris och en grönsallad.