Niiiniskitchenlife

Rågsiktsbröd i långpanna

Ni vet ju vid det här laget att jag ju älskar långpannebröd. Finns inget så gott och bra som det, helst till familjen. Ett gott bröd som man vet vad det innehåller, finns ju inget mer stimulerande än det. Att veta vad det man stoppar i munnen innehåller, och att det framförallt inte innehåller något skit.

IMG_7905 IMG_7936

 Det här receptet är enkelt som tusan och så blir det ju fantastiskt gott. Detta bröd är fööööör gott när det är lite ljummet och man äter det med smör och ost. Du vet när smöret liksom dryper….. Men MUMS!

IMG_7941 IMG_7942

Har du barn kommer de att älska det här brödet. Min karl är inte barn men oj så han hummade när han åt det. 🙂

RECEPT: 

1/2 pkt jäst
2,5 dl röd mjölk
1 tsk salt
1 msk rapsolja
1 msk honung
5-6 dl rågsikt

Gör såhär:

1) Smula ned jästen i en köksmaskin eller degbunke.

2) Värm mjölken till 37 grader, viktigt att man håller det till högst 37 grader, annars kan man döda jästsvamparna som hjälper degen att jäsa.

3) Häll i mjölken i bunken, du kan också ha i honung, salt och olja. Rör om tills jästen lösts upp.

4) Häll i mjölet, lite i taget medan degen arbetas med degkroken. Degen ska vara smidig och släppa från degbunkens väggar.

5) Låt jäsa under bakduk eller inplastad i ca 45 minuter.

6) Sätt ugnen på 250 grader. Ta upp degen och lägg den i en långpanna (ca 20 x 30 cm) som är täckt med bakplåtspapper. Tryck ut den jämnt. Pudra med vetemjöl och skjutsa sedan in den i den nedre delen av ugnen. Sänk ugnstempen till 225 grader och grädda i ca 10-15 minuter.

Följ gärna min Facebooksida och Instagram för många fler recept på både mat och bak, inspiration och tips.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.