Niiiniskitchenlife

Limesås till tacos

Snart helg igen! Även om man trivs med det man gör osv. så finns det ju inget som är så härligt som när man är på väg mot helg i full fart. Alla härliga planer, eller kanske har man inte planerat just något alls. Man bara är och skrotar runt. Äter gör man ju hur man än beter sig, och här tänkte jag bjuda på ett recept på en lite annorlunda tacos.

IMG_8021

IMG_8018

Det som är lite annorlunda med denna taco är såsen. Alltså den vita såsen till tacosen. Den som brukar vara vanlig gräddfil.

IMG_8019 IMG_8022 IMG_8023 IMG_8031

Svaret är lime! Alltså att kombinera lime med tacos är verkligen en 100 poängare alltså. Det är så magiskt gott! Den här såsen gör liksom allt, hela tacosen blir verkligen mycket godare! Nu känns det helt ärligt svårt att ens tänka att jag ska äta tacos med vanlig gräddfil mer. Tror faktisk inte att det kommer att gå!

IMG_8025 IMG_8028 IMG_8032

RECEPT 4 pers:

Först gör du vanliga tacos med de vanliga tillbehören.

Tacosås:

1/2 dl majonnäs
1/2 dl gräddfil
1 lime
1 msk koriander
salt

Gör såhär:

1) Ha i majonnäs och gräddfil i en skål.

2) Riv skalet på limen i ett rivjärn. Hela limens skal. Ha i det i gräddfilsröran. Pressa också ur limens saft i röran.

3) Salta och ha sedan i hackade koriandern i röran. Rör om ordentligt. Spar gärna lite hackad koriander till servering.
Ät & njut! 🙂

Följ mig gärna min Facebooksida och Instagram för många fler mat och bakningsrecept, tips och inspiration. 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Ann-Christin

    Har stora boppisar och mage som jag vill täcka. Rekommenderar Abecitas om du har någon butik nära. Lycka till. Anki

  2. Maria

    Det ska jag prova till fredagstacosen.

    Annars är mitt favorittillbehör detta:
    Mango (köper fryst, tärnad)
    Avokado (tärna)
    Rödlök (finhackad)
    Röd chili (finhackad)
    Lime (pressa över)
    Salt & svartpeppar
    Tina mangon, blanda allt. Låt stå och dra en stund. Tror det kan vara gott m koriander i också.

    Trevlig helg!