Visste ni att det var Salamins dag idag? Jag tänkte jag skulle ta med det i dagens matlagning. Vad sägs om salami carbonara? Det var en riktig höjdare hörni!
RECEPT SALAMI CARBONARA:
400 g salami
150 g parmesan (gärna pecorino)
4 msk olivolja
5 ägg
Salt
Peppar
500 g pasta
Gör såhär:
1) Börja med att strimla salamin. Häll i ca 1 msk av olivoljan i stekpannan och stek salamin ungefär som du steker bacon. Den ska bli lite knaperstekt. Häll av överflödigt fett.
2) Koka pastan al dente. Dvs ca 1 min under tiden som står på paketet. Spara ca 4 dl av pastavattnet.
3) Häll på pasta samt 2 dl av pastavattnet över salamin. Låt puttra under omrörning i ca 2 minuter. Ta av från värmen.
4) Vispa samman ägg, riven parmesan och 3 msk (resten) olivolja. Häll sedan detta över salamin och pastan. Rör runt hela tiden, ca 1 min till du har en krämig pasta. Salta och peppra efter smak. Toppa gärna med riven parmesan.
Följ gärna min >>Facebooksida<< och >>Instagram<< för många fler recept, inspirerande bilder och tips.
Fler pastarätter: