I söndags hade vi en kaka i Kaffestugan som är ”to die for”! Den gick åt som smör dessutom så det blev en poppis kaka.
Denna måste du testa att baka, du kommer inte att bli besviken. Smaken är fantastisk med den härliga blandningen av choklad och sån knäckig kolakokos. MUUUUUMS!
RECEPT
100 g smör
2 ägg
1 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
1/5 dl kakao
2 dl vetemjöl
Toscasmet
3 1/2 dl kokosflingor
1/2 dl sirap
1 dl strösocker
0,75 dl vispgrädde
50 g smör
GÖR SÅHÄR:
1) Smält smöret.
2) Blanda äggen och sockret, inte vispa utan röra om bara. Det ska inte bli luftigt i smeten så kakan ska vara kladdig.
3) Blanda kakao, vaniljsocker, salt och vetemjöl. Blanda i det i äggsmeten.
4) Häll sist i det smälta smöret. Blanda ordentligt.
5) Lägg bakplåtspapper i botten på en springform, häll i smeten där.
6) Grädda i 175 grader långt ned i ugnen i ca 20-25 min.
7) Medan kakan gräddas gör du toscasmeten.
8) Lägg i smöret i en kastrull, låt smälta. Häll sedan i grädde och sirap, till sist har du i resten av ingredienserna.
9) Koka upp och låt sedan sjuda i ca 5 min.
10) Höj ugnen till 200 grader. Ta ut kakan och lägg på smeten.
11) Grädda i ytterligare 10 min.
Följ gärna min Facebooksida och Instagram för mer recept, inspo och kul tips.
ÅÅå,men gott med kladdkaka.. Aldir testat toscakladdkaka. MEN ETT MÅSTE! Tack för tipset. KRam Janncie
Ser ju verkligen jättegod ut, måste provas?Tror du att det funkar med glutenfri mjölmix lika bra?
Kram
Absolut! ???
❤️
Den ser verkligen helt galet god ut! Jag är bara rädd att om jag bakar den så äter jag upp hela själv…